Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

 Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Α. Λυκουρέντζο με τον οποίο και συζήτησαν για σειρά θεμάτων που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και την ασφάλιση της γεωργικής παραγωγής.

Ο Λάκης Βασιλειάδης ενημερώθηκε αναφορικά με την πληρωμή ενισχύσεων σε παραγωγούς οι οποίοι επλήγησαν από παγετούς την περίοδο Φεβρουαρίου-Απριλίου 2021 και των οποίων οι καλλιέργειες

ήταν σε προανθικό στάδιο, όπου σε μεγάλο μέρος των παραγωγών έχει ήδη καταβληθεί το 70% του πορίσματος, ενώ η διαδικασία των ενστάσεων λήγει. Εφόσον ολοκληρωθεί η επεξεργασία των ενστάσεων, θα προγραμματιστεί πληρωμή για το υπόλοιπο 30%, μαζί με τους επιπλέον δικαιούχους που θα προκύψουν. Από την πλευρά του, ο Βουλευτής συνεχίζει τις παρεμβάσεις του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ώστε να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια και να αποζημιωθούν δίκαια όλοι οι πληγέντες.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για την προκαταβολή στους ζημιωθέντες παραγωγούς λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων της 23ης Ιουνίου σε Τοπικές Κοινότητες της Πέλλας, για την οποία ψηφίστηκε σχετική τροπολογία στη Βουλή πριν 10 μέρες. Για το θέμα αυτό ο Λάκης Βασιλειάδης έχει επικοινωνήσει και με την Προϊσταμένη του Υποκαταστήματος Βέροιας του ΕΛΓΑ κ. Μ. Παππά, από την οποία και ενημερώθηκε πως σύντομα θα ολοκληρωθεί και η εκτιμητική διαδικασία, πέραν των προκαταβολών.

Αναφορικά με τη μεγάλη ζημιά στη δενδροκαλλιέργεια από τις καλοκαιρινές βροχοπτώσεις, ο κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι ο ΕΛΓΑ έχει ολοκληρώσει την έκθεσή του προς το Υπουργείο, καθώς όπως είναι γνωστό ο Κανονισμός δεν καλύπτει το αίτιο της βροχόπτωσης. Ο Λάκης Βασιλειάδης συνεχίζει να παρακολουθεί το θέμα έως ότου βρεθεί ο σωστός και δίκαιος τρόπος για να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα των παραγωγών.

Τέλος, συζητήθηκαν διάφορα θέματα του Οργανισμού, ο οποίος, όπως τόνισε ο Βουλευτής, χρήζει αλλαγών με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, ώστε να επιτευχθεί ο απαραίτητος εκσυγχρονισμός του και η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού του συστήματος. Ο Λάκης Βασιλειάδης αναγνώρισε πως επί της διοικήσεως του κ. Λυκουρέντζου και της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία του Οργανισμού έγιναν αρκετά βήματα προς την κατεύθυνση που δικαιούται ο Έλληνας αγρότης, καθώς οι πληρωμές γίνονται έγκαιρα, στο 100% και με δίκαιο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου