Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ: «ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ΑΦΗΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ»!


Η απόλυτη δικαίωση του Γιώργου Καρασμάνη για τους πολύχρονους αγώνες του σε δύο εμβληματικά έργα για το Νομό μας, ήρθε χθες δια στόματος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που επισκέφθηκε την Πέλλα και δήλωσε ότι το Φράγμα Αλμωπαίου και ο δρόμος Θεσσαλονίκης – Γιαννιτσών – Έδεσσας, θα διαμορφώσουν το μέλλον του Νομού μας για τις επόμενες δεκαετίες!

Συγκεκριμένα για το Φράγμα είπε ότι είναι πια έτοιμο, προκειμένου να ξεκινήσουν όλες οι διαδικασίες δημοπράτησης. Και, ότι το μεν αρδευτικό δίκτυο θα γίνει με το ΣΔΙΤ, ο δε Ταμιευτήρας που θα δημοπρατηθεί τους επόμενους μήνες με πόρους από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αρδευτικό έργο που κατασκευάζεται στη χώρα!

Σε ό,τι αφορά στο δρόμο Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, υπογράμμισε ότι η προθεσμία υποβολής των φακέλων στον διαγωνισμό είναι η 31η Οκτωβρίου και ότι ο ανάδοχος θα προκύψει μέσα στο 2023.


Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά έργων που παραμένουν στάσιμα, ανάμεσα στα οποία: Το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, η ύδρευση της Έδεσσας, η επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων του Αθλητικού Κέντρου Έδεσσας και, φυσικά, η αναφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην αδικία για τον μη χαρακτηρισμό του Δήμου Αλμωπίας ως ¨ορεινού¨ με τη διαβεβαίωσή του ότι θα βρεθεί λύση!


Για τον πρωτογενή τομέα, τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στηρίξει καθοριστικά όλα αυτά τα χρόνια – και, όντως, η Πέλλα έχει ωφεληθεί – θα αποκατασταθούν και από το Υπουργείο και από τον ΕΛΓΑ κάποιες εκκρεμότητες που υπάρχουν...

Ο Γιώργος Καρασμάνης σε κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον Πρωθυπουργό, τον ευχαρίστησε τονίζοντας ότι με το πέρασμά του από την Πέλλα, άφησε ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου