Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Ευάγγελος Κυριακού : «Μοιράσου την ιδέα σου γίνεται πάντα καλύτερη» διαδημοτικές συνεργασίες



Τελικά μόνο με επαναστατικό τρόπο, bottom up κατά πως φαίνεται, επιτυγχάνεται η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη σύμφωνα με την ημερίδα «Αιγιάλεια ως Τουριστικός Προορισμός» στην οποία είχαμε την τιμή να συμμετέχουμε. Στην Βοστίτσα γνωστή για την μυστική συνάντηση του ’21, το Αίγιο και η Ορεινή Αχαΐα συνάντησε την Έδεσσα και την Ορεινή Πέλλα δείχνοντας τον δρόμο της διαδημοτικής συνεργασίας, στελεχών και επιστημονικής γνώσης, με ορθολογικό τρόπο στην γη που ο Αχιλλέας απέκτησε την αθανασία στα ύδατα της Στυγός. Γνωρίζουμε ότι όταν ρίχνεις ένα πετραδάκι στους Καταρράκτες της Έδεσσας το μπλουμ μπορεί να ακούγεται στα Σελιανίτικα Βοστίτσας, το μότο «Μοιράσου την ιδέα σου γίνεται πάντα καλύτερη» ισχύει στο ακέραιο. Ωστόσο χωρίς την ενθάρρυνση και την απουσία κινήτρων για τέτοιες διαδημοτικές συνεργασίες ανεξάρτητα από γεωγραφικές περιοχές … αχίλλειος θα είναι η πτέρνα στην παραγωγή θετικού αποτελέσματος σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Η Ελλάδα είναι το άθροισμα των μερών της και τουρισμός σημαίνει προορισμός. Η διαχείριση προορισμών από την τοπική αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με φορείς και επιχειρήσεις οφείλει να παράγει ποιότητα ζωής στους πολίτες και εμπειρίες στους επισκέπτες. Ακολουθώντας τα ίχνη του ταξιδευτή Παυσανία κάτω από τον Πλάτανο στο Αίγιο και πήρα λίγη θετική ενέργεια από τα ύδατα Στυγός και το μαχητικό πνεύμα του Αχιλλέα.

Ευχαριστώ τους φίλους του δήμου Αιγιαλείας και της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας για την φιλοξενία και τις πολύτιμες εμπειρίες. Φέρνω στη Μακεδονία, σταφίδα Βοστίτσας, Λεμόνια Αιγίου και Κρασί Ορεινής Αχαΐας από την Πελοπόννησο με θέα την Ρούμελη για κέρασμα ευελπιστώντας στην επόμενη να βρω την αρωματική ροδοζάχαρη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου