Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΛΛΑΣ του ΚΚΕ

 Σχόλιο της Τ.Ε. Πέλλας του ΚΚΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού.

Αποτελούν πρόκληση για το λαό της περιοχής οι δηλώσεις του πρωθυπουργού επισκεπτόμενος  την Πέλλα.

 Γιατί, την ίδια ώρα που οι χιλιάδες εργαζόμενοι της Πέλλας δουλεύουν ακόμα πιο εντατικά, με τα εργατικά ατυχήματα να αυξάνονται συνεχώς, που ξεζουμίζονται στην κυριολεξία για να αυγαταίνουν τα κέρδη των αφεντικών τους, οι μισθοί τους

δεν φτάνουν για να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες, αυτός να πανηγυρίζει για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

Γιατί, τη στιγμή που οι χιλιάδες βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι της Πέλλας παλεύουν καθημερινά με τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές, αυτός να διατυμπανίζει ότι οι εξαγωγές του πρωτογενούς τομέα αυξήθηκαν κατά 20%.

Γιατί δεν βρήκε να πει ούτε μια κουβέντα για την κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία της Πέλλας, για τη σχεδόν ανύπαρκτη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τα Κέντρα Υγείας, τα Περιφερειακά και Αγροτικά ιατρεία, υποδομές ΑμεΑ, που φυτοζωούν.

Γιατί, οι εργάτες και οι αυτοαπασχολούμενοι της Πέλλας στενάζουν ήδη κάτω από τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς του ρεύματος, την ακρίβεια στα βασικά είδη κατανάλωσης, ενώ οι μεγαλοεπιχειρηματίες μπουκώνονται με ζεστό κρατικό χρήμα, που το παίρνουν από τη φοροληστεία του λαού!

Ο λαός της Πέλλας, να μην περιμένει άλλο παρακολουθώντας που θα πάει η κατάσταση και τα διάφορα αντιλαϊκά κυβερνητικά σενάρια. Καμιά αναμονή. Δυναμώνουμε τον αγώνα για να μη ζήσουμε σε συνθήκες ενεργειακής φτώχειας, ενάντια στην ακρίβεια και την πολιτική που τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, την περεταίρω υποβάθμιση της υγείας και παιδείας του λαού σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

 

                                                                                    Τομεακή Επιτροπή Πέλλας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου