Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Δράση του Κεντρο Υγειας Σκυδρας στην Καλή Πελλας με ομιλήτριες την κ. ΠΟΖΙΔΟΥ και κ. ΤΑΣΙΟΝΑ για την νόσο την άνοιας και του Αλτσχάιμερ.

Στα πλαίσια των δράσεων του Κέντρου Υγείας Σκύδρας  οι κς Νίκη  Ποζίδου και Αθηνά Τασιόνα  ενημέρωσαν  την τοπική κοινωνία της Καλής Σκύδρας ,  για την νόσο της Άνοιας και του Αλτσχάϊμερ .

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στην  έγκαιρη διάγνωση της άνοιας διότι έχει μεγάλη  σημασία ,γιατί η νόσος επηρεάζει όχι μόνο τον πάσχοντα, αλλά και το οικογενειακό του περιβάλλον.
Η πρώιμη διάγνωση δίνει τα χρονικά περιθώρια ενημέρωσης, αποδοχής της κατάστασης, διατήρησης της ποιότητας ζωής και προγραμματισμού για το μέλλον όλων αυτών των ατόμων.  Με βάση τα ανωτέρω, είναι προφανές, ότι η νόσος Αλτσχάιμερ αποτελεί μια επιδημία με δυσβάσταχτες συνέπειες για τους ασθενείς τις οικογένειές τους, αλλά και την κοινωνία.

Τα τελευταία χρόνια διεξάγεται μεγάλη ερευνητική προσπάθεια με στόχο την ανεύρεση περισσότερο αποτελεσματικών θεραπειών και υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία στον επιστημονικό χώρο ότι στο όχι απώτερο μέλλον θα έχουμε φαρμακευτικές παρεμβάσεις πολύ αποτελεσματικότερες.

 Μέχρι τότε, η αυξημένη εγρήγορση και ενημέρωση της κοινωνίας μας για όλες τις διαστάσεις της νόσου  είναι εξαιρετικά σημαντική.



Τέλος Ευχαρίστησαν θερμά τον σύλλογο ΄΄ Οι Κυρίες της Καλής ΄΄ για την πολύ θερμή φιλοξενία και κυρίως το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν για όλα όσα ειπώθηκαν για την μάστιγα του 21ου αιώνα Άνοια & Αλτσχάιμερ.
Η εκδήλωση έκλεισε με την φράση
΄΄ Σας ευχαριστούμε Κύριες μου και εις το επανιδείν..! ΄΄.




 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου