Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Αναστάτωση προκλήθηκε στο νηπιαγωγείο στο Βασιλούδι του δήμου Λαγκαδά καθώς εντοπίστηκαν για δεύτερη φορά φίδια και συγκεκριμένα σπιτόφιδα σε χώρους του σχολείου.

Αποτέλεσμα ήταν να αναστείλει τη λειτουργία του. Σύμφωνα με το voria.gr, στο άνοιγμα της σχολικής χρονιάς, εντοπίστηκαν τρία σπιτόφιδα εντός του κτηρίου, δύο εκ των οποίων ήταν νεκρά. Τότε έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για να μην υπάρξει ζήτημα, ενώ απομακρύνθηκαν με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής. Μάλιστα εκλήθη και ειδικό συνεργείο απολύμανσης στον χώρο.
Όμως, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας βρέθηκαν και άλλα φίδια στο ίδιο σημείο. Το νηπιαγωγείο ανέστειλε τη λειτουργία του, ενώ υπάρχουν ακόμα και σκέψεις μεταφοράς του σε άλλο κτήριο.
Πανικοβλημένοι οι γονεις λόγω των φιδιών
Οι γονείς έχουν πανικοβληθεί και ζητούν τα παιδιά τους να μεταφερθούν σε κοντινά σχολεία, όπως του Αγίου Βασιλείου.
Μιλώντας στη Voria.gr ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αντιδήμαρχος Λαγκαδά, Αλέξανδρος Πατσιαλάς, είπε πως ο δήμος έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα.
«Απομακρύναμε τα έπιπλα και τα αντικείμενα του νηπιαγωγείου για να καθαριστεί ο χώρος, ενώ υπάρχει η σκέψη για να μεταφερθεί η μονάδα σε άλλο κτήριο», τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως δυστυχώς το χωριό βρίσκεται σε παραλίμνια περιοχή και είναι μέχρι ένα σημείο αναμενόμενη η ύπαρξη της πανίδας. «Όμως, ο δήμος δεν θα αφήσει στην τύχη τους τα παιδιά», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου