Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες !!!

 Ραγδαία επιδείνωση πρόκειται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα καθώς ατμοσφαιρική διαταραχή στην περιοχή της Αδριατικής αναμένεται να προκαλέσει ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα στο Ιόνιο και ενδεχομένως την Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά.

Οι βροχές θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο Ιόνιο, στην Ήπειρο και κατά τόπους στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στη Στερεά και στα Βόρεια και Δυτικά της Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα από τις πρώτες πρωινές ώρες έως

και το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο και ενδεχομένως στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά ενώ ιδιαίτερα στο Ιόνιο υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το απόγευμα καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα.

Το επεισόδιο βροχόπτωσης αναμένεται να είναι κατηγορίας 2 σύμφωνα με τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει αναπτυχθεί και εφαρμόζεται επιχειρησιακά στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr. Σημειώνεται όμως ότι τα ισχυρά φαινόμενα αφορούν τα δυτικά τμήματα της χώρας.
Ο καιρός σήμερα

Στο Ιόνιο στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Από το πρωί έως το απόγευμα στο Ιόνιο υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Πρόσκαιρες βροχές αναμένονται στη Δυτική Μακεδονία, στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στα ορεινά της Θεσσαλίας και της υπόλοιπης Στερεάς και Πελοποννήσου. Αραιές νεφώσεις αναμένονται στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 12 έως 24, στη Θεσσαλία από 15 έως 25, στην Ήπειρο από 13 έως 21, στη Στερεά από 14 έως 26, στην Πελοπόννησο από 11 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 23, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στις Σποράδες και στις Κυκλάδες από 17 έως 24, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 27, στα Δωδεκάνησα από 17 έως 25 και στην Κρήτη από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι 3 έως 5 μποφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου