Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Κόμπρα επιτέθηκε σε 8χρονο, το παιδί δάγκωσε το ερπετό δυο φορές και το σκότωσε

 Ένα μικρό αγόρι, 8 ετών, σκότωσε μια κόμπρα αφού την δάγκωσε δύο φορές.

Το παράξενο περιστατικο έγινε σε ένα μικρό χωριό περίπου 215 μίλια βορειοανατολικά της πόλης Ρέιπουρ στην Ινδία. Ο μικρός Ντίπακ έπαιζε στην αυλή του όταν δέχθηκε επίθεση από την κόμπρα, σύμφωνα με την εφημερίδα New Indian Express.Αφού τυλίχτηκε γύρω από το χέρι του παιδιού και δεν το άφηνε, το αγόρι την δάγκωσε δύο φορές, καταφέρνοντας να την σκοτώσει

.

«Καθώς το ερπετό δεν κουνήθηκε όταν προσπάθησα να το αποτινάξω, το δάγκωσα δυνατά δύο φορές», είπε ο Ντιπάκ στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. «Όλα έγιναν αστραπιαία».

Ο Ντίπακ μεταφέρθηκε σε τοπική μονάδα επείγουσας περίθαλψης, όπου εξετάστηκε και πήρε εξιτήριο την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Κάθε χρόνο, γίνονται περίπου 5,4 εκατομμύρια  δαγκώματα φιδιών - από δηλητηριώδη και μη δηλητηριώδη είδη -  παγκοσμίως, σύμφωνα με μια ανασκόπηση του 2020 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Toxins.

Περίπου 2,7 εκατομμύρια από αυτά τα δαγκώματα δηλητηριάζουν το θύμα, τα οποία προκαλούν περίπου 138.000 θανάτους, αναφέρει Livescience.

Είναι δύσκολο να πει κανείς ακριβώς πόσα δαγκώματα φιδιών από δηλητηριώδη είδη είναι «στεγνά δαγκώματα».

Η Ινδία φιλοξενεί περίπου εκατό είδη δηλητηριωδών ή ήπια δηλητηριωδών φιδιών, σύμφωνα με την ινδική οργάνωση άγριας ζωής Wildlife SOS. Έχει επίσης τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από δάγκωμα φιδιών στον κόσμο, με τα δηλητηριώδη δαγκώματα να σκοτώνουν περίπου 46.000 ανθρώπους κάθε χρόνο, σύμφωνα με τη μελέτη.

Ευτυχώς για τον Ντιπάκ, η συνάντησή του με την κόμπρα είχε αίσιο τέλος  γι′ αυτόν, αλλά όχι για το φίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου