Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Ευάγγελος Κυριακού : Ψάχνοντας το ποδήλατό μου στο Άμστερνταμ για να πάω στο Μουσείο του Βαν Γκογκ ... καταλαβαίνω βαθιά ότι ...


Η κλιματική κρίση, η ενεργειακή κρίση, η υγειονομική κρίση και η οικονομική κρίση είναι εδώ και χρειάζονται λύσεις σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο εδώ και τώρα. Είναι αδιανόητο το ποδήλατο να μην χρησιμοποιείται ως βασικό μέσο μετακίνησης στις πόλεις μας μαζί με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. διευκολύνοντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες στην Ψυχική Υγεία και Σωματική Υγεία με φρέσκο αέρα σε καθαρό περιβάλλον και φυσικά στην εξοικονόμηση ενέργειας. Οφείλουμε να δώσουμε χώρο στη ζωή μας κάνοντας χώρο σε ποδηλάτες, σε πεζούς και ταυτόχρονα σε όσους λίγους χρειάζονται χώρο εντελώς απαραίτητο για να πλησιάσουν τις πόλεις. Η προσέγγιση είναι ολιστική και η εφαρμογή στην Ελλάδα με τις περισσότερες μέρες ηλιοφάνειας φαίνεται να είναι ιδανική.

Όλα αυτά θέλουν απομάκρυνση από στείρες - συντηρητικές πολιτικές και υιοθέτηση κινήτρων στην ποδηλατοκίνηση με ανάπτυξη της καθημερινής (αστικής) ποδηλασίας, τον αθλητισμός μέσα από το ποδήλατο, τον αθλητισμό αναψυχής & την ποδηλασία, την ορεινή ποδηλασία, την τουριστική ποδηλασία και την οικογενειακή ποδηλασία. Είναι αναγκαίο το δίκτυο πόλεων bikefriendly να διευρυνθεί και η πολιτεία αντί να κυνηγάει τον ΕΦΚ των καυσίμων να κοιτάξει την υγεία των πολιτών και τα κίνητρα στην ασφαλή και χωρίς κόστος, με πολλαπλά υγιή οφέλη στην μετακίνησή τους.

Το παλιό πεθαίνει και μας πεθαίνει ... Θα το αφήσουμε? Άραγε οι πολιτικοί μας τι έχουν να πουν? Ποιο είναι το όραμά τους σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο? Κάποιοι μικροί Δήμοι ξεκίνησαν αλλά δεν αρκεί μιας και χρειάζεται κεντρική ισχυρή παρέμβαση, όχι υποκριτικές ψευτοπαρεμβάσεις με ποδηλατόδρομους που στήνονται πρόχειρα και ξε-στήνονται.

ΥΓ Προνομιακή πρόσβαση μέσα από το Εθνικό Μουσείο Τέχνης & Ιστορίας έχουν μόνο πεζοί και ποδηλάτες! Ναί Ποδηλάτες!


1 σχόλιο:

  1. ΑΡΧΗΓΟΣ ! ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΑΚΟΥΝ ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή