Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Ενέργειες του Διονύση Σταμενίτη για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών.

Το ζήτημα της ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου στην πόλη των Γιαννιτσών βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022.

Δεδομένου ότι το έργο ανέγερσης νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας έχει δρομολογηθεί, καθώς με ενέργειες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας διορθώθηκαν τα λάθη που προέκυψαν από τις τραγικές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης

και έτσι σήμερα βρίσκεται στη Β’ φάση των διαδικασιών ΣΔΙΤ και αναμένεται η επιλογή του εργολάβου, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό τη συμβολή του ώστε και το έργο του Δικαστικού Μεγάρου Γιαννιτσών μπει σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται, όπως έχει τονίσει ο Βουλευτής και στο παρελθόν, για ένα έργο μελετητικά ώριμο και με διαθέσιμο το οικόπεδο, το οποίο δυστυχώς ενταφιάστηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή είναι απαραίτητο να εξεταστεί ο τρόπος χρηματοδότησης του, με αυτόν του ΣΔΙΤ, ο οποίος ακολουθείται ήδη για την ανέγερση και αναβάθμιση 12 Δικαστικών Μεγάρων, συμπεριλαμβανομένου και της Έδεσσας, να είναι ο πιο λειτουργικός και πιο άμεσος.

Υπενθυμίζεται ότι αναφορικά με το ζήτημα ο κ. Σταμενίτης έχει αναπτύξει ένα σύνολο δράσεων τόσο κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κοινοβουλευτικής θητείας όσο και κατά την πρώτη του κοινοβουλευτική θητεία.

1 σχόλιο:

  1. Πήγε ήλθε και απήλθε. Και μάλιστα χωρίς φώτο. Έβαλε φώτο αρχείου που παριστάνει τον πρόεδρο. Μαρεσει που μας περνά για ζώα. Άκου τι γράφει ο άνθρωπος. "Σύμφωνα με τον βουλευτή είναι απαραίτητη η χρηματοδότηση..." Χαίρω πολύ χαιρόπουλος.Μονο που δεν λέει τι του απάντησε ο υπουργός . Όχι άλλο ψέμα. Όχι άλλο κάρβουνο. Ποζαρ νιουζ δεν βρίζω. Αποκαλύπτω. Δεν είμαι Μαμελουκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή