Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Νίκος Παρούτογλου : «ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ» το συμφέρον της περιοχής .Εμείς τολμήσαμε την αναγκαιότητα κουλτούρας συμμαχιών..!

 Συνέντευξη του Νίκου Παρούτογλου στο POZAR NEWS  .

Κύριε Παρούτογλου σας καλωσορίζουμε στο POZAR NEWS  και σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε την πρόσκληση μας .

 1.Κύριε Παρούτογλου , θα είστε υποψήφιος δήμαρχος το 2023 ή διερευνάτε το θέμα;

 

Νομίζω η απάντηση είναι αυτονόητη. Ναι θα είμαι υποψήφιος. Έχω ολοκληρώσει σχεδόν τον εκλογικό σχεδιασμό, τις προγραμματικές προτεραιότητες και την συγκρότηση ψηφοδελτίου. 

2.Ποια η κατάσταση του δήμου Αλμωπίας με τη σημερινή δημοτική αρχή; 

Δυστυχώς ο λαϊκισμός, η διαχειριστική νοοτροπία και η προτεραιότητα της δημιουργίας και της συντήρησης των πελατειακών σχέσεων , ανέδειξαν τα αδιέξοδα και τις ακραίες παθογένειες της άσκησης εξουσίας. Σ’ αυτό το πλαίσιο , είναι προφανές ότι , πνίγεται κάθε προσπάθεια ουσιαστικής ανάπτυξης, με συγκεκριμένες επιλογές σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Προτεραιότητα ώστε να δομήσουμε πάνω σε αυτήν , αποτελεί η καταδίκη και αποκήρυξη της πελατειακής σχέσης ,του άκρατου λαϊκισμού και της διαχείρισης . 

3.Συνηθίζεται προεκλογικά οι υποψήφιοι να δηλώνουν ανεξάρτητοι υποψήφιοι δήμαρχοι και την επόμενη μέρα των εκλογών ταυτίζονται με το κόμμα το οποίο πρεσβεύουν. Εσείς τι σκέφτεστε, θα είστε υποψήφιος κάποιου κόμματος; 

Το ζήτημα των κομματικών υποψηφιοτήτων ή χρισμάτων ξεπεράστηκε από την ίδια τη ζωή. Αποτελεί παρελθόν και ακούγεται πλέον σαν κακόγουστη φάρσα. Στις μικρές κοινωνίες όλοι γνωριζόμαστε και θα αποτελούσε προσποίηση για όποιον υποκριτικά το επεδίωκε. Έχω πολιτικές απόψεις ,διατηρώ το δικαίωμα του ενεργού πολίτη, άλλα ταυτόχρονα φιλοδοξώ να συμπορευτώ με «απεγκλωβισμένους» πολίτες για κάτι καινούργιο και ουσιώδες στην Αλμωπία.

 4.Το κλίμα των υποψηφίων δεν είναι ιδιαίτερα καλό ως προς την συμμετοχή των συμπολιτών μας στα ψηφοδέλτια, εσείς αντιμετωπίζεται τέτοιο θέμα;

 Το πιθανό αρνητικό κλίμα διαμορφώνεται από τις παθογένειες που περιέγραψα προηγούμενα. Επίσης , ενισχύεται από την έλλειψη αυτογνωσίας και προσανατολισμού της δημοτικής αρχής. Με αυτή τη θέση δεν εκπέμπω αλλαζονία.Το αντίθετο… Τα παραπάνω στοιχεία απομακρύνουν τους πολίτες και δημιουργούν συνθήκες αποστροφής. Εμείς δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα στη συγκρότηση ψηφοδελτίου. Είμαστε έτοιμοι στον μέγιστο βαθμό. Είμαστε έτοιμοι γιατί πρόκειται για μια προσπάθεια πολλών ετών, μέσα από την οποία προσπαθούμε να αναδείξουμε μια νέα αντίληψη γύρω από το περιεχόμενο της αυτοδιοίκησης.

 5.Πότε σκοπεύετε να ανακοινώστε κάποιους από τους συνεργάτες σας ; 

Θα προτάξουμε το ουσιαστικό πλαίσιο της συνολικής μας πρότασης και ταυτόχρονα θα αναδεικνύουμε και τα πρόσωπα. Ξεκινάμε άμεσα με πρωτοβουλίες διαλόγου, όπου θα εξειδικεύουμε θεματικά τις επιλογές μας. 

6.Παρόλο που η σημερινή δημοτική αρχή του Χρήστου Μπάτση δεν τα πάει καθόλου καλά, δεν έχει καρπωθεί κανένας άλλος συνδυασμός την αδυναμία, την ανικανότητα αυτής, για ποιο λόγο ;

 Ο καθένας μπορεί να διαμορφώνει και να διατηρεί τις απόψεις του. Έτσι και εσείς που θέτετε με το συγκεκριμένο τρόπο το ερώτημα. Επιτρέψτε μου όμως να διαφωνήσω κάθετα. Εξάλλου οι εκτιμήσεις όλων μας δεν μπορεί παρά να είναι υποκειμενικές. Είμαι σίγουρος όμως πως τη νύχτα των αποτελεσμάτων θα αναθεωρήσετε για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης.

 7.Χρήστος Μπάτσης και Νίκος Παρούτογλου φερεται ότι συνεργάσθηκαν τόσο προεκλογικά όσο και ένα χρόνο μετεκλογικά, μήπως τελικά γίνει συγχώνευση των συνδυασμών, βλέπετε κάτι τέτοιο ; 

& 8.Ο Δημήτρης Μπίνος ανοιχτά τάχθηκε και στήριξε τον συνδυασμό του Σάκη Χατζηδημητριου στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές της δεύτερης Κυριακής στον δήμο Αλμωπίας, υπάρχει περίπτωση συγχώνευσης των δυο συνδυασμών ;

 Επιτρέψτε μου να απαντήσω συνολικά στις δύο αυτές ερωτήσεις… Κοιτάξτε. Ανοίγετε ένα κεφαλαιώδες ζήτημα αλλά το προσεγγίζεται στρεβλά. Καταρχάς οι κοινωνίες και οι πολίτες δεν χειραγωγούνται. Αντίθετα οι διεργασίες στην καθημερινότητα, διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις συμμαχιών. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να υποκαταστήσει την προσωπική βούληση, αυταπατάται ! Με ρωτήσατε παραπάνω για κομματικές ταμπέλες και σ’ αυτήν την ερώτηση με εγκαλείτε έμμεσα για την συνεργασία τον πρώτο χρόνο. Ήδη αυτοαναιρείστε, αλλά σας ευχαριστώ γιατί μου δίνεται την ευκαιρία να αναδειχθεί για άλλη μια φορά η πρόθεση της συνεργασίας μας. «ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ» το συμφέρον της περιοχής. Προεκλογικά εξαγγέλλουμε δημαγωγικά το «όλοι μαζί», αλλά αμέσως το μετατρέπουμε σε καχυποψία και συνωμοσιολογία. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι εκλογές το 2019 έγιναν με τον νόμο της απλής αναλογικής!!! Εμείς τολμήσαμε την αναγκαιότητα κουλτούρας συμμαχιών..! Τέλος , σαφώς και θα υπάρξουν μετατοπίσεις υποψηφίων αλλά συνολικά τα σενάρια για συγχωνεύσεις ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας.


9.Επικοινωνιακά και οργανωτικά μέχρι στιγμής απουσιάζετε όλοι σας οι φερόμενοι υποψήφιοι δήμαρχοι πως θα αντιμετωπίσεις αυτό το θέμα;

 Και αυτό δική σας εκτίμηση. Να είστε όμως βέβαιοι ότι θα απαντήσουμε διεξοδικά με συγκεκριμενοποίηση σε κάθε τι που σχεδιάζουμε. Όχι τόσο στο επικοινωνιακό αλλά κυρίως στην ουσία. Ήρθε η ώρα να αποκηρύξουμε τον λαϊκισμό, την προσποίηση και την διαχειριστική νοοτροπία.

POZAR NEWS : Σας  ευχαριστούμε για το χρόνος σας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου