Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Τα νέα σύνορα Ρωσίας - Ουκρανίας θα είναι ο ποταμός Δνείπερος ..

 


Αποχωρούν οι ρωσικές δυνάμεις από τη δυτική όχθη του ΔνείπερουΟ Υπουργός Αμύνης της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού διέταξε την απόσυρση όλων των ρωσικών στρατευμάτων από τη δυτική όχθη του Δνείπερου. Θα αναπτυχθούν στα ανατολικά του ποταμού ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων, στρατηγός Σουροβίκιν

.Την απόσυρση όλων των ρωσικών στρατευμάτων από τη δυτική όχθη του Δνείπερου διέταξε ο Υπουργός Αμύνης της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού, ενώ ο επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων, στρατηγός Σουροβίκιν επιβεβαιώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν πλέον στα ανατολικά του ποταμού.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, η πιο λογική επιλογή είναι να οργανωθεί η άμυνα κατά μήκος μιας γραμμής φραγμού κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου», είπε ο στρατηγός Σουροβίκιν σε συνάντηση ανώτερων στρατιωτικών ηγετών.

Η κίνηση των Ρώσων είχε προεξοφληθεί τις τελευταίες εβδομάδες ως επερχομένη και βεβαία, δεν παύει όμως να συνιστά περιστατικό -έστω στρατηγικής- υποχώρησης των δυνάμεων της Μόσχας. Η Χερσώνα είναι η μόνη περιφερειακή πρωτεύουσα που είχαν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια του οκτάμηνου πολέμου.

Η περιοχή Χερσώνα είναι μία από τις τέσσερις επαρχίες της Ουκρανίας που ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προσάρτησε και στη συνέχεια έθεσε υπό ρωσικό στρατιωτικό νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου