Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

«Σκότωσα κατά λάθος τον αδερφό μου»

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα, Σάββατο ο 14χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε τον 17χρονο αδελφό του στη Μάνδρα. 
Κυνηγετικό ατύχημα ανάμεσα σε δύο ανήλικα αδέρφια ή μια απόπειρα συγκάλυψης; Την σημερινή νεκροψία-νεκροτομή στον 17χρονο, αναμένουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, που αναζητούν απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου.
Ο ιατροδικαστής θα εξετάσει την απόσταση από την οποία έχει βληθεί το θύμα, όπως και το ύψος, για να διαπιστωθεί εάν αυτά συνάδουν με τη σωματοδομή του 14χρονου αδερφού του αγοριού που ομολόγησε τη δολοφονία. Την ίδια ώρα οι αρχές αναζητούν αποτυπώματα πάνω στο φονικό όπλο που θα αποκαλύψουν τον δράστη.
Τα στελέχη της Ασφάλειας, δεν έχουν πειστεί από τα λεγόμενα του ανήλικου παιδιού και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η ανθρωποκτονία να έχει γίνει από άλλο άτομο, και να πήρε την ευθύνη ο 14χρονος, που μπορεί να έχει μικρότερες νομικές συνέπειες.
«Κυνηγούσαμε αγριογούρουνα»
"Ήταν δυστύχημα", φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 14χρονος το μεσημέρι της Παρασκευής, ομολογώντας την πράξη του. Απέδωσε το θάνατο του αδερφού του, σε εκπυρσοκρότηση του κυνηγετικού όπλου που είχαν πάρει κρυφά από τον πατέρα τους για να κυνηγήσουν αγριογούρουνα.
Τα στελέχη της Ασφάλειας, από την πρώτη στιγμή είχαν διαπιστώσει κενά στις περιγραφές του αγοριού που στην αρχική του κατάθεση αρνήθηκε ότι είχε σχέση με το θάνατο του αδερφού του. Για αυτό το λόγο ο 14χρονος βρέθηκε μαζί με τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών στο σημείο της δολοφονίας, έτσι ώστε να προχωρήσει σε αναπαράσταση, αλλά και να υποδείξει το σημείο όπου είχε "ξεφορτωθεί" το όπλο.
Ο ανήλικος, μιλώντας στο δικηγόρο του Ιωάννη Βέρα, ανέφερε ότι μαζί με τον αδερφό του γνώριζαν που έκρυβε την μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα ο πατέρας τους και το πήραν με σκοπό να αναζητήσουν αγριογούρουνα στην ορεινή περιοχή της Μάνδρας. Όταν εντόπισαν ένα από τα άγρια ζώα, ο 17χρονος πήγε να δώσει το όπλο στον αδερφό του για να το κυνηγήσει καθώς ξεμάκραινε και τότε η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε τραυματίζοντας θανάσιμα το αγόρι στο κεφάλι.
Το όπλο θα «δείξει» τον δολοφόνο;
"Δεν έχουμε καραμπίνα στο σπίτι", φέρεται να είπε στους αστυνομικούς κατά την πρώτη του κατάθεση ο πατέρας του 17χρονου. Όμως όπως αποδείχτηκε αργότερα το όπλο που δεν είχε η οικογένεια, ήταν αυτό που σκότωσε τον 17χρονο. 
Οι αστυνομικοί που δεν βρήκαν την καραμπίνα στο πρώτο στάδιο αυτοψίας, εκτιμούν ότι το όπλο απορρίφθηκε πρόχειρα εκεί αργότερα. Θα προχωρήσουν σε έλεγχο για αποτυπώματα, έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ίχνη που άφησε πίσω του ο δράστης.
Στο κάδρο των ερευνών, παραμένει και ο πατέρας της οικογένειας, καθώς οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο εμπλοκής του στην υπόθεση. "Δεν έχουμε διαφορές με κανέναν. Δεν μας έχουν κλέψει κάποιο πρόβατο ή κατσίκι το τελευταίο διάστημα. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος μπορεί να σκότωσε το παιδί μου", είχε πει στους αστυνομικούς, την αρχική του κατάθεση.
Οι καταγγελίες στο Χαμόγελο του Παιδιού
Το Χαμόγελο του Παιδιού είχε δεχθεί δύο ανώνυμες καταγγελίες βάσει των οποίων τα παιδιά της οικογένειας δέχονταν σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και σοβαρή παραμέληση και από τους δύο γονείς.
Συγκεκριμένα τέλη Ιουνίου του 2021 το Χαμόγελο έλαβε μια ανώνυμη αναφορά, βάσει της οποίας τα παιδιά μιας οικογένειας, στην περιοχή της Μαγούλας, δέχονταν σωματική κακοποίηση από τον πατέρα και σοβαρή παραμέληση και από τους δύο γονείς.
Την αναφορά αυτή το Χαμόγελό την προώθησε στην αρμόδια Εισαγγελία.
Επιπλέον τον Απρίλιο του 2022 το Χαμόγελο έλαβε εκ’ νέου ανώνυμη αναφορά, για την ίδια οικογένεια όπου και πάλι καταγγέλλει ότι τα παιδιά κακοποιούνται σωματικά, ότι παραμελούνται και πρόσθετα ότι τα ανήλικα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου