Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Αίτημα Σταμενίτη για χρηματοδότηση μελέτης πολεοδόμησης της περιοχής Τριών Ελάτων Αλμωπίας.

*Το δελτίο τύπου συνοδεύεται
από φωτογραφία αρχείου
Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα είχε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, κατά τη διάρκεια της οποίας κατέθεσε το αίτημα για χρηματοδότηση της μελέτης για πολεοδόμηση της περιοχής των Τριών Ελάτων Αλμωπίας.

Πρόκειται για ένα αναγνωρισμένο ως μαρτυρικό χωριό που καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Γερμανούς την περίοδο της κατοχής. Σήμερα οι απόγονοι των οικογενειών - κατοίκων του χωριού αντιμετωπίζουν το πρόβλημα

της ανοικοδόμησης στην περιοχή, καθώς οι πολεοδομικές υπηρεσίες τους ενημερώνουν ότι δεν μπορούν να χτίσουν στα οικόπεδα που τους παραχωρήθηκαν μεταγενέστερα σύμφωνα με τον νόμο 3147/2003.

Συνεπώς, προκειμένου τα οικόπεδα που παραχωρήθηκαν από το Κράτος να αξιοποιηθούν από τους κατόχους αλλά και οι απόγονοι των κατοίκων να μπορέσουν να επιστρέψουν στον τόπο τους, ο Βουλευτής Πέλλας ζήτησε από τον Υπουργό την έγκριση χρηματοδότησης ώστε να συνταχθεί η απαραίτητη μελέτη πολεοδόμησης της περιοχής. Από την πλευρά του ο Υπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι το αίτημα θα εξεταστεί και άμεσα οι υπηρεσίες θα απαντήσουν αν και με ποιόν τρόπο το Υπουργείο μπορεί να χρηματοδοτήσει τη μελέτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου