Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

✅

Ένα σημαντικό έργο που καταγράφει την ιστορία της Αλμωπίας με όλα τα γεγονότα που ¨σημάδεψαν¨ τη διαδρομή δύο αιώνων – από το 1821 μέχρι σήμερα – με κύριους ¨σταθμούς¨ τους αγώνες αυτών των διακοσίων χρόνων, αποτελεί το λεύκωμα «Η Αλμωπία στα μονοπάτια της Ιστορίας» που παρουσιάστηκε από το Δήμο το απόγευμα του Σαββάτου.

🔵
Σε μια ιδιαίτερα αξιόλογη ιστορική αναδρομή, το έργο εστιάζει στους αλμωπαίους αγωνιστές του ΄21, στον Μακεδονικό Αγώνα και τους Μακεδονομάχους, στην απελευθέρωση της Αλμωπίας, στην αποκατάσταση των προσφύγων της μικρασιατικής καταστροφής, και στην αγαστή συμβίωσή τους με τον ντόπιο πληθυσμό, στην πρόοδο που συντελέστηκε χάρη στη σκληρή δουλειά και τους συνεχείς αγώνες, αναδεικνύοντας τη δύναμη ψυχής και το εθνικό σθένος των ξεριζωμένων, στα ήθη και στα έθιμα.

🟡
Ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχάρη τον Δήμαρχο Χρήστο Μπάτση, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους συντελεστές της δημιουργίας του ιστορικού λευκώματος, και όλους όσοι συμμετείχαν στην ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση της παρουσίασης.
🟣
Την Κυριακή, ο πρώην Υπουργός παραβρέθηκε στην επετειακή συναυλία για τα 100 χρόνια από τη μικρασιατική καταστροφή αλλά για την πρόσφατη εκδημία του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που διοργάνωσε το Πολιτιστικό, Ποιμαντικό, Φιλανθρωπικό Κέντρο της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών «ο Όσιος Παϊσιος ο Αγιορείτης» σε συνεργασία με τω Ωδείο Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης.
🔵
Παρουσιάστηκαν επιλεγμένοι χοροί και τραγούδια από την ανεξάντλητη πολιτιστική παρακαταθήκη των αλησμόνητων πατρίδων καθώς και συνθέσεις του διάσημου μουσουργού μας.

🔴
Ήταν κατά γενική ομολογία μια υπέροχη μουσικοχορευτική εκδήλωση, για την οποία ο Γιώργος Καρασμάνης συγχαίρει τις κυρίες του χορευτικού, τη λαϊκή ορχήστρα, τη μικτή χορωδία και τον σολίστ και, βέβαια, τον συντονιστή της άρτιας εκδήλωσης π. Ιωάννη Σπυρίδη, που είναι και η ¨ψυχή¨ του Φιλανθρωπικού Κέντρου Γιαννιτσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου