Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Εκπαιδευτική ημερίδα διοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και ο Σύλλογος “Παιδικές Καρδιές”.

Εκπαιδευτική ημερίδα για την απώλεια αισθήσεων, την καρδιοπνευμονική και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή διοργανώνει η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τον μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Σύλλογο "Παιδικές Καρδιές".

Η εκπαιδευτική ημερίδα περιλαμβάνει τις θεματικές ενότητες:

1.Απώλεια αισθήσεων

2.Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

3.Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή

.

Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση καθώς και η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων από άτομα κάθε ηλικίας που επιθυμούν και θεωρούν χρήσιμο και αναγκαίο να παρακολουθήσουν τον τρόπο αντιμετώπισης μιας κρίσιμης κατάστασης υγείας, καθώς μελέτες δείχνουν ότι το 80% των περιστατικών που θα χρειαστούν πρώτες βοήθειες συμβαίνουν στο οικείο περιβάλλον.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, στις 11:00’ το πρωί, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης "Μανόλης Αναγνωστάκης".

Όπως τονίζει η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μελίνα-Μαρία Δερμεντζοπούλου"Η απόκτηση και η συνεχής ανανέωση γνώσεων και δεξιοτήτων που μπορεί να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή αποτελεί εφόδιο ζωής για όλους μας. Η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες ευαισθητοποιημένων ομάδων για τη μετάδοση γνώσεων στους πολίτες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με στόχο την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες για εκπαίδευση και καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στη δράση μας, προκειμένου να γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν μια κρίσιμη κατάσταση η οποία μπορεί να τύχει στον καθένα από εμάς. Ας προετοιμαστούμε για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας, για να σώσουμε μια ζωή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου