Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την επαναλειτουργία της 162 Α/Κ ΜΒΠ στα Γιαννιτσά ως Κέντρο Κατάταξης Νεοσυλλέκτων ζητάει ο Σταμενίτης.

 Με κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο και επιστολή προς τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Χαρδαλιά ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης θέτει το ζήτημα της επαναλειτουργίας του στρατοπέδου 162 Α/Κ ΜΒΠ στα Γιαννιτσά ως Κέντρου Κατάταξης Νεοσυλλέκτων.

Ειδικότερα, στην ερώτηση και την επιστολή του ο κ. Σταμενίτης σημειώνει ότι η 162 Α/Κ ΜΒΠ στα Γιαννιτσά έχει λειτουργήσει ως ΚΕΝ για πέντε ΕΣΣΟ Στρατεύσιμων. Συγκεκριμένα με το έτος 2011 με τις Γ’ και Δ’ ΕΣΣΟ και το έτος 2012 με τις Α’ – Β’ – Γ ‘ ΕΣΣΟ

. Είχε δύο Πυροβολαρχίες και διέθετε τη δυνατότητα κατάταξης περίπου 200 έως 250 στρατεύσιμων. Με την αποχώρηση των στρατοπέδων από την περιοχή των Γιαννιτσών και τη μετεγκατάσταση στην Άσσηρο σταμάτησε να λειτουργεί ως ΚΕΝ από τον Μάιο του 2012.

Δεδομένης της σταδιακής κατάργησης των ΣΥΠΟ (Σημεία Υποδοχής Οπλιτών) και της ενεργοποίησης των ΚΕΝ, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας προτείνει την επαναλειτουργία της 162 Α/Κ ΜΒΠ ως ΚΕΝ παρουσιάζοντας τους λόγους που την καθιστούν κατάλληλη. Αναλυτικά:

1. Θα είναι το μοναδικό ΚΕΝ που θα λειτουργήσει στη Βόρεια Ελλάδα, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση δαπανών από τις μετακινήσεις στρατεύσιμων από τη Βόρεια Ελλάδα σε ΚΕΝ της Νότιας Ελλάδας.

2. Διαθέτει τη δυνατότητα πλήρους υποστήριξης λόγω γειτνίασης με τη Θεσσαλονίκη, με υπηρεσίες αναγκαίες για την κατάταξη των Νεοσυλλέκτων (πχ. υγειονομικές επιτροπές, στρατολογικές υπηρεσίες κτλ).

3. Λόγω της προηγούμενης λειτουργίας της ως ΚΕΝ διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές.

1 σχόλιο:

  1. OΛA TA EXEI H MAPIOPH...
    H ΦΩTO ΔEN EXEI KAMIA ΣXEΣH ME THN ΠPAΓMATIKOTHTA...
    EIΣAI ΠPOEΔPOΣ;;;
    ΦYΣIKA ΨEYTIEΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή