Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Ο «Βασιλιάς» Πελέ πέθανε σε ηλικία 82 ετών

 Θρήνος επικρατεί για τον θάνατο του θρύλου του ποδοσφαίρου, του Πελέ. Ο «Βασιλιάς» πέθανε σήμερα σε ηλικία 82 ετών, όπως ανακοίνωσαν οι δικοί του άνθρωποι και το ιατρικό κέντρο όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο μήνα.

Ο Πελέ είχε υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο του παχέος εντέρου από το 2021. Το ιατρικό κέντρο όπου νοσηλευόταν ανέφερε ότι πέθανε από πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων ως αποτέλεσμα του καρκίνου

.

Ο λογαριασμός που διατηρούσε ο Πελέ στα social media, έκανε μία συγκινητική ανάρτηση μετά τον θάνατό του. Πρόκειται για ένα μήνυμα που αφήνει πίσω του ο «Βασιλιάς».

«Έμπνευση και αγάπη σημάδεψαν το ταξίδι του βασιλιά Πελέ, ο οποίος έφυγε ειρηνικά από τη ζωή σήμερα. Στο ταξίδι του, ο Έντσον μάγεψε τον κόσμο με την ιδιοφυΐα του στον αθλητισμό, σταμάτησε έναν πόλεμο, έκανε κοινωνικά έργα σε όλο τον κόσμο και διέδωσε αυτό που πίστευε περισσότερο ότι ήταν η θεραπεία για όλα μας τα προβλήματα: την αγάπη.

Το μήνυμά του σήμερα γίνεται κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Αγάπη, αγάπη και αγάπη, για πάντα», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Λίγη ώρα μετά τον θάνατο του Πελέ εκδόθηκε το ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο που νοσηλευόταν ο Βραζιλιάνος θρύλος τις τελευταίες εβδομάδες.

«Ο Πελέ πέθανε στις 15:27 τοπική ώρα λόγω πολλαπλής ανεπάρκειας των οργάνων του, που προκλήθηκε από τον καρκίνο του παχέους εντέρου», αναφέρει η ανακοίνωση των γιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου