Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ

Τον χώρο ερευνών στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου που διεξάγονται με απόλυτη μυστικότητα υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Αρχαιοκαπηλίας της ΕΛ.ΑΣ και παρουσία Δικαστικής Αρχής, επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής ο Γιώργος Καρασμάνης.

Συνομίλησε με τον Ηγούμενο και μοναχούς, τους οποίους ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς, τον Σεβασμιότατο πατέρα Ιωήλ καθώς επίσης και με τον αρμόδιο Υφυπουργό Προστασία του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου. Είπε ακόμη ότι σε επικοινωνία του με την Υπουργό Πολιτισμού, η Λίνα Μενδώνη, τον διαβεβαίωσε ότι με τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου παρακολουθεί την εξέλιξη του εγχειρήματος και ότι θα διαφυλαχτεί πάση θυσία η Ιερά Μονή

που αποτελεί πολύτιμο μνημείο θρησκευτικής και ιστορικής κληρονομιάς το οποίο χρονολογείται ατό το 1850. Σημειώνοντας παράλληλα ότι γίνονται μελέτες συντήρησης τοιχογραφιών του Ναού.

Ακόμη η κυρία Μενδώνη ενημέρωσε τον πρώην Υπουργό ότι και στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αετοχωρίου – της ιδίας χρονικής περιόδου – έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες (στατική, αρχιτεκτονική, συντήρηση τοιχογραφιών κλπ).

Ο Γιώργος Καρασμάνης βρέθηκε και στο χωριό του Αρχαγγέλου. Συνομίλησε με κατοίκους, τους διαβεβαίωσε ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ανησυχούν για το Μοναστήρι δεδομένου ότι όλα γίνονται υπό την αυστηρή εποπτεία των αρμόδιων αρχών και, βέβαια, ότι σε κάθε περίπτωση, θα παρακολουθεί προσωπικά την εξέλιξη των εργασιών μέχρι την ολοκλήρωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου