Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ Γιάννης Τσεκπεντζής : ΚΑΝ’ ΤΟ όπως Η ΔΡΑΜΑ



- Ξέρετε ότι υπάρχουν πόλεις στην Ελλάδα που δεν αντιμετωπίζουν το πράσινο ως εισβολέα προς εξόντωση;

- Που έχουν στον προϋπολογισμό τους περισσότερα χρήματα για
δενδροφυτεύσεις παρά για αποψιλώσεις;
-Που δεν κόβουν τα δέντρα επειδή ρίχνουν τα φύλλα τους, επειδή τρώνε χώρο από τα τραπεζοκαθίσματα ή από τις θέσεις στάθμευσης ή επειδή τα στραβοκοίταξε ένας ψηφοφόρος ή γιατί η Δημοτική Αρχή έχει υποσχεθεί κάπου τη ξυλεία;
-Που τα αντιλαμβάνονται ως ένα ξεχωριστό οικοσύστημα μέσα στην πόλη;
- Που εκτιμούν τη συμβολή τους στη σκίαση, τη μείωση της θερμοκρασίας, τη μείωση του διοξειδίου του άνθρακα, τη μείωση του θορύβου, την αισθητική αναβάθμιση του χώρου;
Ο Δήμος Δράμας αξιοποίησε μέρος των κονδυλίων του ΕΚΤ ΣΒΑΑ για να δημιουργήσει ένα ψηφιακό μητρώο στο οποίο το κάθε δέντρο είναι καταγεγραμμένο με κάθε λεπτομέρεια:
Πού βρίσκεται, ποιες είναι οι συνθήκες στις οποίες διαβιώνει, ποια είναι η κατάσταση της υγείας του, ποιος είναι ο χώρος τον οποίο καταλαμβάνει, ποια είναι η ικανότητά του να συγκρατεί διοξείδιο του άνθρακα.
Τα στοιχεία βρίσκονται και στη σελίδα του Δήμου Δράμας, και ο κάθε πολίτης μπορεί να παρακολουθεί και κάνει παρατηρήσεις ή να επισημαίνει προβλήματα πχ αν είναι άρρωστο ή επικίνδυνο για κάποιο λόγο.
Ο στόχος είναι να διαχειριστούν τα δέντρα σωστά ώστε να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής τους και φυσικά να αυξηθεί ο αριθμός τους ώστε να θωρακίσουν την πόλη τους έναντι της κλιματικής αλλαγής.
Όλα αυτά με τη δυνατότητα ενεργής συμμετοχής των δημοτών.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι η ελάχιστη αναλογία πρασίνου στις πόλεις δεν μπορεί να είναι κάτω από τα 9 m2/κάτοικο.
Μήπως να μπούμε στον κόπο να δούμε που βρίσκεται σε σχέση με αυτήν την αναλογία η Έδεσσα, «η πόλη του πράσινου και των νερών»;
Πως θα σας φαινόταν να συγκρίνουμε την αναλογία του σήμερα με αυτήν 10 χρόνια πριν;
Στην Κοινωνία σε Κίνηση αισθάνόμαστε την υποχρέωση να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να διαφυλάξουμε την ταυτότητα της πόλης, και να ενισχύσουμε αυτό που όλοι θεωρούμε συγκριτικό της πλεονέκτημα.
Στο χρόνο που απομένει στον κ. Γιάννου και την παράταξή του θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο στην αναίτια αποψίλωση του πρασίνου της πόλης και με την έναρξη της νέας Δημοτικής περιόδου δεσμευόμαστε ότι πρωταρχικός μας στόχος θα είναι η αποκατάσταση του αποτελέσματος που έφερε η καταστροφική τους φιλοσοφία!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ
(Εδώ η εφαρμογή του Δήμου Δράμας: https://app.greentree.gr/el/map/10)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου