Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

«Κομισιόν σε Ε. Καϊλή: Έρχονται νέοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, σε λογικές τιμές ρεύματος»

Νέα οδηγία που θα αυξήσει τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και θα εξασφαλίσει λογικές τιμές επαναφόρτισης σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, φέρνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από σχετική ερώτηση της Αντιπροέδρου του ΕΚ, Εύας Καϊλή, η οποία θίγει το ζήτημα της έλλειψης υποδομών σε σταθμούς φόρτισης και του υψηλού κόστους φόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματα, η Κομισιόν ανακοίνωσε πως θα αντικαταστήσει προηγούμενο κανονισμό, με στόχο να καλύψει με επάρκεια τισ ανάγκες των Ευρωπαίων καταναλωτών

.

Σύμφωνα με την Επίτροπο Μεταφορών, Αντίνα Βαλεάν, ο νέος κανονισμός όχι μόνο θέτει δεσμευτικούς όρους ανάπτυξης για τους σταθμούς φόρτισης, αλλά διασφαλίζει καλύτερες, διαφανέστερες και εύκολα συγκρίσιμες τιμές. «Η Επιτροπή προωθεί συνεχώς τη συνεργασία στα θέματα αυτά μεταξύ των κρατών μελών και των διαχειριστών των σημείων επαναφόρτισης» τονίζει χαρακτηριστικά.

Η παρέμβαση της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, έρχεται ως απάντηση στις συνεχώς αυξανόμενες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και της ανεπάρκειας και ανομοιομορφίας κατανομής σημείων επαναφόρτισης, στο οδικό δίκτυο της ΕΕ.

Οι στόχοι της πράσινης μετάβασης και της επαρκούς αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, βρίσκονται στις άμεσες προτεραιότητες της Ελληνίδας πολιτικού.

Επισυνάπτονται τα κείμενα της σχετικής ερώτησης και της απάντησης της Κομισιόν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου