Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Σε φάση υλοποίησης ο δρόμος που θα συνδέει την Αλμωπία με το χιονοδρομικό. Υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση σχετικής μελέτης.

 

                          

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται πλέον η κατασκευή του δρόμου που θα συνδέει το Δήμο Αλμωπίας με το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας, ένα έργο που αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της Πέλλας εδώ και 30 χρόνια.

Ήδη ο Αντιπεριφερειάρχης, Ιορδάνης Τζαμτζής και ο Πρόεδρος της αναδόχου εταιρίας ΓΕΩΑΝΑΛΥΣΗ Α.Ε., Κυριάκος Σαββίδης,  υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης,  συνολικής δαπάνης 147.378,28 ευρώ, για την άμεση έναρξη των εργασιών

.

Ο δρόμος, που θα έχει μήκος  6,7 χιλιομέτρων, θα συνδέσει δύο σημαντικούς τουριστικούς πόλους της Πέλλας, το Χιονοδρομικό και τα Λουτρά Πόζαρ.

Πρόκειται για δρόμο υψηλών προδιαγραφών, που θα δώσει τη δυνατότητα στους  κατοίκους και επισκέπτες της Αλμωπίας, να μεταβαίνουν από και προς το χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα, με ασφάλεια και σε συντομότερο χρόνο, από αυτόν που απαιτείται σήμερα.

Ο κ. Τζαμτζής δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την εκκίνηση ενός έργου, που αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στην τουριστική δραστηριότητα της Αλμωπίας και της ευρύτερης περιοχής. «Θα συμβάλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Πέλλας» τόνισε «με την ενίσχυση των χειμερινών αθλημάτων και την περαιτέρω αξιοποίηση των ιαματικών πηγών. Ο καινούργιος δρόμος θα επιτρέψει τη γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των επισκεπτών του Αγίου Αθανασίου και του Χιονοδρομικού Κέντρου προς τα Λουτρά Πόζαρ και το αντίστροφο, παρέχοντας μία πολύ ξεχωριστή τουριστική εμπειρία, το συνδυασμό των χειμερινών δραστηριοτήτων με τα ιαματικά μπάνια, μέσα στη μαγευτική φύση. Επιδιώκουμε τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, η οποία βασίζεται σε υποδομές υψηλών προδιαγραφών. Απαρέγκλιτος στόχος μας είναι η βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος, η βελτίωση της απόδοσης των υφιστάμενων τουριστικών επενδύσεων και η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου