Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συναντήσεις Σταμενίτη με Διοικήσεις ΤΟΕΒ του Δήμου Πέλλας.

Με τις διοικήσεις των ΤΟΕΒ Γιαννιτσών, Κρύας Βρύσης, Ακρολίμνης Καρυώτισσας και Παλαιού Μυλοτόπου συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους Οργανισμούς ενώ από την πλευρά του Βουλευτή Πέλλας τέθηκε το ζήτημα της εισαγωγής των ΤΟΕΒ στην παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργεια με σκοπό τη μείωση του κόστους ενέργειας για τα ΤΟΕΒ.

Ειδικότερα ο Βουλευτής κ. Σταμενίτης ενημέρωσε τις Διοικήσεις για τη δική του πρόταση, την οποία έχει καταθέσει στους αρμόδιους Υπουργούς (Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας), και η οποία αφορά τη δημιουργία αυτόνομου προγράμματος χρηματοδότησης αποκλειστικά έργων φωτοβολταϊκών σταθμών (net metering) σε ΤΟΕΒ και αγρότες, που θα τροφοδοτούν τη λειτουργία άρδευσης των αγροτεμαχίων.

Δεδομένου τέλος, ότι το ζήτημα της φθηνότερης και καθαρότερης ενέργειας απασχολεί έντονα τον αγροτικό κόσμο και θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια, ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι είναι απαραίτητο, πέραν της δικής του πρότασης, οι διοικήσεις των ΤΟΕΒ να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η κυβέρνηση με τα αναμενόμενα προγράμματα επιδότησης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών.

1 σχόλιο:

  1. OXI PE ΔIONYΣH OYTE AYTO ΞEPEIΣ; OTI TO NET METEPINΓK HΔH EΦAPMOZETAI.EINAI TOY ΠAA 2014 -2020 ME ΠAPATAΣH 2022. KAI MAΛIΣTA O ΣYMΨHΦIΣMOΣ AΠO TO ENA XPONO ΘA ΓINETAI ΣTA TPIA XPONIA. ΠOIA ΠPOTAΣH ΣOY KAI KOYPAΦEΞAΛA...MEXPI ΣTIΓMHΣ NEA ΠPOΓPAMMATA ΔEN YΠAPXOYN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή