Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Γεώργιος Καρασμάνης : ❗️❗️ Οριστική λύση στην καταβολή του συνόλου του βοηθήματος (ΒΟΕΑ) στα τέκνα των στελεχών Στρατού και Σωμάτων Ασφαλείας


 

🔷 Όπως είχε ήδη ενημερώσει τον Γιώργο Καρασμάνη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατέθεσε σε Δημόσια Διαβούλευση Σχέδιο Νόμου, σύμφωνα με το οποίο στο άρθρο 29 καθορίζονται πλέον τα μερίδια των μερισματούχων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ), δίνοντας έτσι οριστική λύση -μετά και την ψήφιση του Νομοσχεδίου στη Βουλή- σε μια χρονίζουσα εκκρεμότητα, ώστε να καταβληθεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις το οφειλόμενο μέχρι σήμερα υπόλοιπο, και στο εξής, να καταβάλλεται κανονικά και στο σύνολό του, το Βοήθημα Οικογενειακής /Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΟΕΑ).
🔷 Υπενθυμίζεται ότι με τις διατάξεις του Ν. 4472/2017 καταργήθηκαν από 1-1-2017 οι μισθολογικοί βαθμοί, και το προσωπικό του Στρατού Ξηράς και της ΕΛ.ΑΣ. κατατάσσεται πλέον σε μισθολογικά κλιμάκια ανάλογα με την προέλευσή του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χορηγηθεί έως σήμερα το ΒΟΕΑ στο σύνολο του, στα τέκνα – δικαιούχους των στελεχών Στρατού και Σωμάτων Ασφαλείας, καθόσον δεν είχε προσδιορισθεί ο αριθμός των μεριδίων που αντιστοιχεί σε κάθε κλιμάκιο.
🔷 Επισημαίνεται, ότι ο Γιώργος Καρασμάνης είχε ήδη ζητήσει από τους αρμοδίους Υπουργούς να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση το ταχύτερο δυνατόν στην καταβολή του οφειλόμενου μέχρι σήμερα υπόλοιπου ποσού και στο εξής, στο σύνολό του ΒΟΕΑ, καταθέτοντας την υπ’ αριθμ. 4676/01-03-2021 Ερώτηση του, καθώς επίσης και δύο αναφορές υπ’ αριθμ. 382/11-11-2022 και 968/14-1-2022 στη Βουλή, τονίζοντας ότι το ποσό αυτό είναι ένα σημαντικότατο οικονομικό βοήθημα για τον προγραμματισμό της περαιτέρω επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής των δικαιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου