Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Η Εύα Καϊλή ελέγχετε για διαφθορά από αξιωματούχους του Κατάρ .-H Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη

Σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, η ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή συνελήφθη για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς από Καταριανούς αξιωματούχους, ενώ ο σύντροφός της συνελήφθη επίσης νωρίτερα. Κατά τη σύλληψή της, η ευρωβουλευτής είχε πάνω της μεγάλο χρηματικό ποσό.Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή φέρεται να εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς που αποκαλύφθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, ενώ μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων είναι ο σύντροφός της. Το απόγευμα της Παρασκευής, έγινε έρευνα από τις Αρχές στην οικία της, ενώ ερευνάται αν έχει και η ίδια συμμετοχή στην υπόθεση, που αφορά σε δωροδοκίες από Καταριανούς προς Ευρωπαίους.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι η ίδια συνελήφθη από τις βελγικές Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, κατά τη σύλληψή της, η Εύα Καϊλή είχε πάνω της μεγάλο χρηματικό ποσό. Το αν θα εκδοθεί ή όχι και ποια θα είναι η συνέχεια της διαδικασίας μένει να φανεί στην συνέχεια, ενώ οι ελληνικές αρχές είναι σε επικοινωνία με τις βελγικές.

Η έρευνα των βελγικών αρχών αφορά σε ευρύτερο κύκλο ευρωπαίων αξιωματούχων, καθώς «υποπτεύονταν ότι μια χώρα του Κόλπου επηρέαζε τις οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά ή προσφέροντας σημαντικά δώρα σε τρίτους με πολιτική θέση ή/και σημαντική στρατηγική θέση» .

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εύα Καϊλή είχε πρόσφατα (22 Νοεμβρίου) προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με τοποθέτησή της εξ αφορμής των έντονων επικρίσεων για τις συνθήκες εργασίας στο Κατάρ για τα έργα του Μουντιάλ . Η κ. Καϊλή είχε χαρακτηρίσει τη αραβική χώρα «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα», επικαλούμενη και τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας (ILO).

Η συγκεκριμένη αναφορά είχε ενοχλήσει σφόδρα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη που είχε δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη (BLUE SKY): « «Δεν είναι άποψη που εκφράζει τις προτεραιότητες της δικής μας παράταξης. Έχουμε άλλη τοποθέτηση για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργασιακών συνθηκών».

Μόλις έγινε γνωστή αυτή η είδηση, η Ευρωβουλευτής διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη».

 

1 σχόλιο: