Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ : ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2023


 Ο Ορειβατικός Σύλλογος Εδεσσας την Κυριακή 22 Ιαν. 2023 το μεσημέρι με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Συλλόγου για το νέο έτος 2023.

Μέσα σε ένα πολύ φιλικό και ζεστό κλίμα, όπως όλες οι δράσεις συμμετείχαν ενεργά μέλη και φίλοι του συλλόγου. Νωρίς το πρωί ο σύλλογος πραγματοποίησε  πεζοπορία

που ξεκίνησε από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Έδεσσας προς τη Γερμανική Γέφυρα, Λόφο Προφήτη Ηλία με κατάληξη το καζάνι του Τρυφωνίδη όπου τους περίμενε δωρεάν ζεστή φασολάδα και άφθονη μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων και κρασί για  όλα τα μέλη αλλά και για τους φίλους του συλλόγου που παρευρέθηκαν.

Ο καιρός ήταν καταπληκτικός και μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε μικρό γλέντι στο προαύλιο χώρο.

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θεοδόσιος Παρασκευόπουλος, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα κάνοντας ένα μικρό απολογισμό για το προηγούμενο έτος, αναφέροντας την εγγραφή του Συλλόγου στην Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης και την δημιουργία ομάδας αναρρίχησης. Επίσης αναφέρθηκε στον προγραμματισμό μιας πλούσιας ορειβατικής και αναρριχητικής δράσης στο νέο έτος.

 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Γιάννου, ο οποίος αναφέρθηκε στην έως τώρα συνεργασία με τον σύλλογο [χαρτογράφηση σηματοδότηση μονοπατιών]  καθώς και τη συνεργασία που θα υπάρχει μέσω της Αναπτυξιακής Πέλλας σχετικά με την δημιουργία και αξιοποίηση νέων μονοπατιών στο Δήμο Έδεσσας. Επίσης υποσχέθηκε την δημιουργία πίστας αναρρίχησης στο χώρο του νέου πάρκου που θα δημιουργηθεί στο χώρο του Σταδίου στο κέντρο της πόλης.

 

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά την ιδιοκτησία του αποστακτηρίου Τρυφωνίδη για την παραχώρηση του χώρου, το Σούπερ Μάρκετ Πασχαλίδη Νικολάου, το Κρεοπωλείο Γεντζή στο Μεσημέρι και τον φούρνο Όθωνα για τις προσφορές τους σε είδη για την προετοιμασία της Βασιλόπιτας.


 

Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη και φίλους του Ε.Ο.Σ. Εδεσσας υγεία και καλή ορειβατική χρονιά, με ιδιαίτερες ευχαριστίες και σε εσάς που ως μέσω ενημέρωσης στηρίζετε πάντα με τις δημοσιεύσεις σας τις δράσεις του συλλόγου μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου