Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

 Τι πρέπει να γίνει για να καταλάβουνε στην κυβέρνηση ότι δεν αντέχουμε άλλο?

Φόροι, αυξήσεις, ανεργία, επιδόματα ελεημοσύνης, συντάξεις πείνας!

Το κερασάκι στην τούρτα είναι η υποβάθμιση της υγείας που έχει καταντήσει βαρέλι χωρίς πάτο ( νοσοκομεία και κέντρα υγείας χωρίς τις απαραίτητες ειδικότητες ιατρών, χωρίς νοσηλευτές, χωρίς τα απαραίτητα μηχανήματα και αναλώσιμα).

Δυστυχώς διά πυρός και σιδήρου συνεχίζεται η πολιτική στήριξη

των επιχειρηματικών ομίλων της υγείας, μία πολιτική που ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία και μετατρέπει την υγεία του ανθρώπου που είναι το πολυτιμότερο αγαθό σέ εμπορεύσιμο αγαθό.

Επόμενος στόχος είναι η συγχώνευση των νοσοκομείων και της περιφέρειας με πληροφορίες να αναφέρουν ότι στις νοσοκομειακές δομές που έχουν μπει στο στόχαστρο για αλλαγές είναι και η Πέλλα όπου υπάρχει το γενικό νοσοκομείο της Έδεσσας που εξυπηρετεί και την Αλμωπία και το νοσοκομείο Γιαννιτσών.

Μετά το κλείσιμο της ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Έδεσσας, την μετακίνηση τμημάτων και κλινικών των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών που οδηγήσανε ολόκληρα τμήματα και κλινικές στα όρια της κατάρρευσης έρχονται τώρα να πουν ότι η μόνη λύση είναι η συγχώνευση.

Γίνεται πλέον φανερή η πρόθεση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει την διάλυση και όχι την καλύτερη λειτουργία του ΕΣΥ και να πριμοδοτήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα στον ευαίσθητο χώρο της υγείας.

Τα νοσοκομεία δεν είναι επιχειρήσεις για να κλείνουν όταν δεν είναι κερδοφόρα.

Έστω  και μία ανθρώπινη ζωή να σώσουν σέ ένα έκτακτο περιστατικό θεωρείται ανεκτίμητη η λειτουργία τους. Οι κυβερνώντες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις τοπικές κοινωνίες με τέτοιους είδους σχεδιασμούς.

Η διάλυση του ΕΣΥ με τέτοιους είδους μεθόδους θα πλήξει τους ευάλωτους που θα πρέπει αν έχουν χρήματα και αν προλάβουν λόγω αποστάσεων να ψάχνουν ιδιωτικές κλινικές.

Όσο για το νομό μας δεν φτάνουν οι ελλείψεις στο οδικό δίκτυο, το χάσιμο της πανεπιστημιακής σχολής και τα χίλια δυο άλλα προβλήματα, έχουμε τώρα και το ενδεχόμενο της συγχώνευσης των νοσοκομείων.

Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού μας, τον Αντιπεριφερειάρχη, τους Δημάρχους, τους φορείς αυτού του τόπου και ειδικά της Έδεσσας να πιέσουν προς την σωστή κατεύθυνση που είναι η αναβάθμιση και όχι η υποβάθμιση των υγειονομικών δομών.

Ούτε κατά διάνοια να σκεφτούν το ενδεχόμενο της συγχώνευσης ή του κλεισίματος οποιουδήποτε νοσοκομείου!

Ο καθένας να αναλογιστεί των ευθυνών που του αναλογούν και να πράξει ανάλογα, γνωρίζοντας όμως ότι ο λαός μπορεί να ανέχεται πολλά πράγματα αλλά δεν ξεχνάει και ειδικά για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως αυτό της υγείας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου