Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Σε φιάσκο κατέληξε η πρόταση μομφής του Αλ. Τσίπρα

 Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν υπήρχαν ονόματα στην επιστολή Ράμμου - Άλλη έστειλε σε εσάς κ. Τσίπρα;

 Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κινήθηκε και η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής που κατάθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρωθυπουργό να προχωρά σε κατά μέτωπον επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Κύριο σημείο της ομιλίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

ήταν εάν υπήρχαν ή όχι ονόματα στην επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου, προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε ανακοινώσει την Τετάρτη έξι ονόματα από το βήμα της Βουλής.

Έθεσε, επίσης, τρια ερωτήματα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ενώ έκανε, παράλληλα, και έναν μίνι απολογισμό των πεπραγμένων της «γαλάζιας» κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας πως ζητούσε πέντε μήνες από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας ενώ υπογράμμισε πως οι δημοκρατίες λύνουν τις διαφορές τους στη Βουλή και στις κάλπες.

Εκτίμησε δε, πως οι πολίτες θα στείλουν και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση, σημειώνοντας δηκτικά:

«Οι πολίτες δεν ξεχνούν».

Μίλησε δε για «ντεσιμπέλ χυδαιότητας» αναφερόμενος στην επίθεση που δέχτηκε από τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ίδια κοινοβουλευτική διαδικασία και τα όσα δήλωσε περί πρωθυπουργού μειωμένου καταλογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου