Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας στηρίζει τους αγώνες των αγροτών του Δήμου Έδεσσας και τα δίκαια αιτήματά τους, τα οποία είναι τα εξής:

 ·      Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλους τους κερασοπαραγωγούς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αλλά και για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.

·      Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα

, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια.

·      Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

·      Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

·      Απλούστευση διαδικασίας μετάκλησης εργατών από τρίτες χώρες, ώστε να  λυθεί το πρόβλημα της μη ανεύρεσης εργατών γης και ταυτόχρονα μείωσης του κόστους συγκομιδής.

 

Το ψήφισμα αυτό εγκρίθηκε με την αριθμ. 2/2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας στη 1η συνεδρίαση της 25ης Ιανουαρίου 2023.

 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

 

Φίλιππος Ν. Γκιούρος

   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου