Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Θα αποζημιωθούν οι μηλοπαραγωγοί της Πέλλας. Διαβεβαίωση Γεωργαντά προς Τζαμτζή – Γιάννου

Τη διαβεβαίωση ότι θα αποζημιωθούν οι μηλοπαραγωγοί της Πέλλας, με βάση τα ισχύοντα σε άλλες περιοχές, έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Γεωργαντάς, στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή και τον Δήμαρχο Έδεσσας, Δημήτρη Γιάννου, κατά τη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.

Ο κ. Τζαμτζής ενημέρωσε επιπλέον τον Υπ.Α.Α.Τ. για την απώλεια εισοδήματος των παραγωγών ροδάκινων, νεκταρινιών, ακτινιδίων

, δαμάσκηνων, αχλαδιών, κάστανων και άλλων προϊόντων της Πέλλας. Επανέφερε το θέμα της απώλειας εισοδήματος των παραγωγών σπαραγγιού, στην Αλμωπία,  εξαιτίας του αεροχείμαρρου της 8ης Φεβρουαρίου 2021, για το οποίο η Π.Ε. Πέλλας έχει καταθέσει φάκελο με πλήρη στοιχεία.  

«Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υποβάλουμε τις προτάσεις μας, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τις οποίες επεξεργάζεται η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πέλλας» δήλωσε ο κ. Τζαμτζής κατά τη συνάντηση με τον κ. Γεωργαντά, τονίζοντας ότι  «ο Υπουργός εξέφρασε την επιθυμία της Κυβέρνησης να στηρίξει οικονομικά τους αγρότες, που υπέστησαν απώλεια του εισοδήματός τους και διαβεβαίωσε ότι εντός των επομένων ημερών θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τις ενισχύσεις στα ροδάκινα και τις άλλες καλλιέργειες».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, συζήτησε με τον ΥΠ.Α.Α.Τ. και το θέμα των αντιχαλαζικών διχτυών και όπως τόνισε, σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες με τους δικαιούχους του προγράμματος.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης, την ολοκλήρωση των διαδικασιών παραχώρησης ακινήτων, από το ΥΠ.Α.Α.Τ. στην Π.Ε. Πέλλας, όπως της έκτασης του πρώην ΚΕΓΕ Σκύδρας και έκτασης στο Δήμο Αλμωπίας, καθώς τα ακίνητα αυτά ήδη έχουν παραχωρηθεί από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Νωρίτερα, ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος Έδεσσας, συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο και συζήτησαν τη νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση των ανταλλάξιμων εκτάσεων και οικοπέδων στις περιοχές Ντερέ, Άγιος Μάρκος και Καραμάν της Έδεσσας καθώς επίσης και των εκτάσεων πέριξ των πρώην στρατοπέδων Φιλιππάκου και Καψάλη. «Το σχετικό νομοσχέδιο τις επόμενες μέρες θα δοθεί προς διαβούλευση», τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε, επιπλέον, ότι θα παραχωρηθεί στο Δήμο Έδεσσας το δημόσιο κτήμα με ταυτότητα ΑΒΚ 460, έκτασης περίπου 37 στρεμμάτων, (στρατόπεδο Πηλίκα Καλέντζου), μόλις επιβεβαιωθεί ότι το ακίνητο ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου