Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΟΜΗΝΙΑ

◼️

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΙΔΑΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΛΑΒΑΚΗ
◼️
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ
🟦
Την πόλη της Αριδαίας επισκέφθηκε το πρωί μετά την ανάρρωσή του ο Γιώργος Καρασμάνης, και συναντήθηκε με τους καταστηματάρχες και επιχειρηματίες που επλήγησαν από την τελευταία θεομηνία της 23ης Ιανουαρίου. Άκουσε από πρώτο χέρι για τις ζημιές που υπέστησαν και τους διαβεβαίωσε ότι υπάρχει το Νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση ζημιών και αποζημιώσεις από ακραία καιρικά φαινόμενα, μετά την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών.
🟩
Τους ενημέρωσε ακόμη ότι, προχθές Πέμπτη, σε συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, του ζήτησε να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση απόφασης για αναστολή των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων των πληγέντων. Και πράγματι, ο Υφυπουργός παρουσία του Γιώργου Καρασμάνη επικοινώνησε άμεσα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ιορδάνη Τζαμτζή και του ζήτησε το έγγραφο της απόφασης για την κήρυξη των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κατόπιν αυτού, ο κ. Βεσυρόπουλος διαβεβαίωσε τον Γιώργο Καρασμάνη ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχει προχωρήσει στην έκδοση της σχετικής απόφασης.
🟧
Επίσης, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην Αριδαία, ο πρώην Υπουργός είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργο Γκλαβάκη, συζήτησαν για τις σοβαρές ζημιές από την πρόσφατη θεομηνία, αλλά και για την επιτακτική ανάγκη να αναζητηθούν τρόποι ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες στη συγκέντρωση των δικαιολογητικών που απαιτούνται για να αποζημιωθούν οι πληγέντες.
🟨
Να σημειωθεί ότι, στην προαναφερθείσα συνάντηση του Γιώργου Καρασμάνη με τον Υφυπουργό Βεσυρόπουλο, έγινε κουβέντα για το Νομοσχέδιο που αφορά τα ¨κατεχόμενα ακίνητα¨ και είναι ήδη σε διαβούλευση και τα προβλήματα που δημιουργούνται. Του κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις καθώς και το υπόμνημα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Έδεσσας με τις παρατηρήσεις τους. Ένα θέμα για το οποίο ο ο Γιώργος Καρασμάνης είναι σε συνεχή επαφή με τον Υπουργό αλλά και τους συνεργάτες του από το προσχέδιο ακόμη του σχετικού Νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου