Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Στο Δήμο Σκύδρας γιορτάζουμε και πάλι τις Απόκριες και τα Κούλουμα


«Απ΄όπου κι αν είσαι, στη Σκύδρα να είσαι». Ως Δήμος Σκύδρας επανερχόμαστε δυναμικά κι απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τις Αποκριές και τα Κούλουμα. Ν΄απολαύσουμε τις ημέρες αυτές με κέφι, χαρά κι αλληλεγγύη. Να διασκεδάσουμε και να ψυχαγωγηθούμε, σαν μια μεγάλη παρέα, σύμφωνα και με βάση τις λαϊκές παραδόσεις, τις αντιλήψεις και τα έθιμα του τόπου μας.

Μετά από τρία χρόνια λοιπόν αναγκαστικής διακοπής λόγω των γνωστών μέτρων περιορισμού της υγειονομικής κρίσης ο Δήμος Σκύδρας επαναφέρει τις γιορταστικές εκδηλώσεις για τις Απόκριες και τα Κούλουμα που σημειωτέον αναβίωσαν και καθιερώθηκαν από την παρούσα Δημοτική Αρχή.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη) 16 Φεβρουαρίου 2023 κι ώρα 12:00΄ στον αύλειο χώρο του Κ.Α.Π.Η. Σκύδρας. Τσικνίζουμε με κέφι, μουσική, χορό κι αποκριάτικη διάθεση με τη συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας απ΄ όλα τα Κ.Α.Π.Η. του Δήμου.

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023 κι ώρα 17:00΄, από την πλατεία Δημοκρατίας, θα ξεκινήσει «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού». Ένα διαδραστικό παιχνίδι που υλοποιείται για πρώτη φορά και στ΄οποίο μπορούν να συμμετάσχουν ανά ομάδες μικροί και μεγάλοι μαζί. Οι λεπτομέρειες σχετικά με τις αιτήσεις, τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο παιχνίδι θ΄ανακοινωθούν σύντομα.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 11:00΄, στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας θα πραγματοποιηθεί ο αποκριάτικος χορός των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Σκύδρας.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023 κι ώρα 17:00΄αποκριάτικα παιχνιδίσματα στην πλατεία Δημοκρατίας: Polar bear, μουσικοκινητικά παιχνίδια, διαγωνισμοί, πολλή χαρά και διασκέδαση για τα παιδιά.

Και φθάνουμε αισίως στην Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 κι ώρα 17:00΄ που ξεκινάει το Σκυδραϊκό Καρναβάλι, η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση. Καρναβαλιστές και αυτοσχέδια άρματα θα προσφέρουν στους παρευρισκόμενους, κατά μήκος της οδού της Εθνικής Αντίστασης, ένα εντυπωσιακό, φαντασμαγορικό, σατιρικό θέαμα βασισμένο στην παράδοση, στην εφευρετικότητα των καρναβαλιστών μ΄έρεθίσματα από τα

γεγονότα της επικαιρότητας. Το Μεγάλο Σκυδραϊκό Καρναβάλι θα ολοκληρωθεί με το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου και τον ουρανό να χρωματίζεται από τα λαμπερά βεγγαλικά.

Ακολουθεί η Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023. Από τις 11:00΄ το πρωί γιορτάζουμε τα Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα, μουσική και χορό στην πλατεία Δημοκρατίας της Σκύδρας αλλά και σ΄ όλες τις Κοινότητες του Δήμου.

Ας τονιστεί ότι όλο αυτό το διάστημα, κι όπως πάντα, η αγορά και τα καταστήματα της πόλης και του Δήμου μας είναι έτοιμα να υποδεχθούν και να προσφέρουν ποικιλία κι αφθονία αγαθών, προϊόντων, υπηρεσιών και γευστικών απολαύσεων για τις ανάγκες και τις προτιμήσεις κάθε συμπολίτη κι επισκέπτη μας.

Ας αφήσουμε για λίγο πίσω τα προβλήματα και την πίεση της καθημερινότητας, ας ψυχαγωγηθούμε κι ας γιορτάσουμε και πάλι όλοι μαζί !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου