Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗ Με αφορμή της κινητοποιήσεις των αγροτών & κτηνοτρόφων της Αλμωπίας.

 

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αλμωπίας, συμμετέχουν στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις του κλάδου τους, κλιμακώνοντας τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Η κοινωνία είναι αλληλέγγυα σε αυτήν την προσπάθεια.

Οι σημερινές συνθήκες και ο πόλεμος στην Ουκρανία, έχουν εκτινάξει το κόστος των παραγόμενων προϊόντων και έχουν μειώσει την αγοραστική αξία του εισοδήματος των καταναλωτών, με αποτέλεσμα να υπάρχει μειωμένη ζήτηση όλων των προϊόντων.

Σε αυτή τη φάση, άμεσα θα πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση με ουσιαστικά μέτρα στήριξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων, που θα αφορούν:

-Τη μείωση του κόστους παραγωγής.

-Την εξαγγελία για κατώτατες εγγυημένες τιμές των προϊόντων

.

-Την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, από τη πώληση των προϊόντων τους σε τιμές κάτω του κόστους.

-Την αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν όλες οι ζημίες.

 

Συγχρόνως όμως η Κυβέρνηση, θα πρέπει να προχωρήσει σε σημαντικές δομικές αλλαγές. Αλλαγές που θα εξασφαλίζουν τους κατ  επάγγελμα αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά και τη διαδικασία παραγωγής και διακίνησης των παραγόμενων προϊόντων, για τη διασφάλιση δίκαιων τιμών. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους και οι τιμές να διαμορφώνονται από την “αγορά” και από αυτούς που έχουν ως στόχο, την κερδοσκοπία.

Οι αγρότες & κτηνοτρόφοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε συνενώσεις στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ, με στόχο να πετύχουν την καλύτερη οργάνωση της προσπάθειας τους και την αποτελεσματικότερη προώθηση των προϊόντων τους, πριν αυτά φτάσουν στον καταναλωτή. Μόνο έτσι τα παραγόμενα   προϊόντα θα αποκτήσουν την ανάλογη  “υπεραξία” και οι παραγωγοί θα αυξήσουν το εισόδημά τους.

Ο Δήμος θα πρέπει να είναι αρωγός κάθε υγιούς προσπάθειας. Να προχωρά σε ουσιαστικές παρεμβάσεις, για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, την μείωση του κόστους των αρδευόμενων εκτάσεων, τη δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων για την εγκατάσταση παλιών και νέων κτηνοτρόφων, την οργάνωση επιστημονικών & ενημερωτικών ημερίδων, την ανάδειξη καινοτόμων δράσεων και νέων τρόπων παραγωγής.

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου