Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: ✅ «ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ – ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ»!

🔷
Με Ερώτησή του στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης καλεί τους συναρμόδιους Υπουργούς να αποκαταστήσουν άμεσα την τεράστια αδικία σε βάρος των στρατιωτικών και των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στην Πέλλα, και οι οποίοι έχουν εξαιρεθεί από την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών, κατά παράβαση της θεμελιώδους επιταγής του Συντάγματος για ισονομία.
👉
Επισυνάπτεται η Ερώτηση :
✅
ΕΡΩΤΗΣΗ
Του Βουλευτή Πέλλας ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
Προς τους Υπουργούς :
1. Οικονομικών
2. Εθνικής Άμυνας
3. Προστασίας του Πολίτη
4. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
5. Εσωτερικών
✅
ΘΕΜΑ : «Να δοθεί άμεσα το επίδομα παραμεθορίου σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στον Νομό Πέλλας»
🔷
Με τις διατάξεις του ν. 4472/2017, όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το ν. 4553/2018 προβλέπεται ότι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που υπηρετούν ή είναι αποσπασμένα στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου, χορηγείται μηνιαίο επίδομα παραμεθορίων περιοχών ύψους εκατό (100) ευρώ.
🔷
Ως γνωστό, με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής το 2007 της οποίας τότε ο Ερωτών ήταν Πρόεδρος, προτάθηκε να χαρακτηριστεί ο Νομός Πέλλας παραμεθόριος και προβληματικός στο σύνολό του όπως και έγινε με τον Νόμο 3536/2007 που ψηφίστηκε από όλα τα Κόμματα, και με την εφαρμογή του οποίου θεσπίστηκε μια σειρά σημαντικών ωφελημάτων και κινήτρων όπως: Η μοριοδότηση των νέων για προσλήψεις στο Δημόσιο, με στόχο να παραμείνουν στον τόπο τους και να ανακοπεί η απερήμωση της Υπαίθρου, καθώς επίσης διευκολύνσεις, αποσπάσεις και μετατάξεις και κίνητρα για αναπτυξιακές επενδύσεις. Έτσι, το επίδομα παραμεθορίων περιοχών, το λαμβάνουν σήμερα όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δημοτικοί και περιφερειακοί υπάλληλοι και κληρικοί.
🔷
Κατά περίεργο όμως και ανεξήγητο λόγο, από το επίδομα αυτό εξαιρούνται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στον Νομό Πέλλας, γεγονός που συνιστά όχι μόνον μια κατάφωρη αδικία με την άνιση και αδικαιολόγητη δυσμενή μεταχείριση όλων ενστόλων του Νομού, αλλά παραβιάζει και την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισονομίας.
🔶
ΕΠΕΙΔΗ, το επίδομα παραμεθορίων περιοχών δε συνδέεται με την κατηγορία του δικαιούχου, αλλά με τον τόπο υπηρεσίας του και θεσπίστηκε ως κίνητρο προσέλκυσης, εγκατάστασης και παραμονής του προσωπικού των Ε.Δ. και των Σ.Α. σε ιδιαίτερα ευαίσθητες παραμεθόριες ή/και προβληματικές περιοχές…
🔶
ΕΠΕΙΔΗ, θεμελιώδης υποχρέωση μιας ευνομούμενης Πολιτείας είναι να τηρεί απαρέγκλιτα την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισονομίας…
🔶
ΕΠΕΙΔΗ, η πρακτική των ¨δύο μέτρων και δύο σταθμών¨ εμφανίζει την Πολιτεία να παραγνωρίζει τις εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν στην αποστολή τους Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας σε έναν παραμεθόριο και προβληματικό Νομό…
✅
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι Υπουργοί
1️⃣
Για ποιο λόγο εξαιρούνται τα στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας από την χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών, που – πολύ σωστά – λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται στην Πέλλα;
2️⃣
Αν προτίθεται η Κυβέρνηση να αποκαταστήσει άμεσα αυτήν την εξόφθαλμη και τεράστια αδικία, με την άμεση χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου σε όλους τους ενστόλους που υπηρετούν στο Νομό Πέλλας, αποκαθιστώντας παράλληλα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ισονομία και την οφειλόμενη εργασιακή δικαιοσύνη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου