Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Αποσύρθηκαν οι ποινικές κατηγορίες εναντίον του Γκρίνγουντ

 Ο νεαρός επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επρόκειτο να δικαστεί στις 27 Νοεμβρίου 2023 για απόπειρα βιασμού, έλεγχο συμπεριφοράς και επίθεση.

Αποσύρθηκαν όλες οι ποινικές κατηγορίες εναντίον του επιθετικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μέισον Γκρίνγουντ, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη (2/2) η Αστυνομία και οι εισαγγελικές αρχές του Μάντσεστερ.Ο Γκρίνγουντ τέθηκε εκτός ομάδας απ’ τη διοίκηση της Γιουνάιτεντ τον Ιανουάριο του 2022 όταν εμφανίστηκαν εναντίον του βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης,

που οδήγησαν τον περασμένο Οκτώβριο σε κατηγορίες για απόπειρα βιασμού, έλεγχο συμπεριφοράς και επίθεση.

Ο νεαρός επιθετικός επρόκειτο να δικαστεί στις 27 Νοεμβρίου 2023, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξέδωσε μια σύντομη δήλωση τονίζοντας ότι ο σύλλογος «...θα διεξάγει τη δική του διαδικασία πριν καθορίσει τα επόμενα βήματά του», προσθέτοντας ότι δεν θα κάνει κανένα περαιτέρω σχόλιο μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία.

«Λήφθηκε απόφαση για διακοπή της δίωξης σύμφωνα με τον Κώδικα για τους Εισαγγελείς του Στέμματος», ανέφερε η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος σε δήλωση που κατονομάζει τον Γκρίνγουντ. Ένας εκπρόσωπος του CPS ανέφερε πως «...ο συνδυασμός της απόσυρσης βασικών μαρτύρων και νέου υλικού που ήρθε στο φως σήμαινε ότι δεν υπήρχε πλέον ρεαλιστική προοπτική καταδίκης του».

Το CPS πρόσθεσε ότι ενθάρρυνε «...οποιαδήποτε πιθανά θύματα να εμφανιστούν και να αναφερθούν στην αστυνομία».

Την ίδια ώρα, η Μικαέλα Κερ, Επικεφαλής Έφορος Δημόσιας Προστασίας της Αστυνομίας του Ευρύτερου Μάντσεστερ, δήλωσε πως: «Η ομάδα έρευνας παρέμεινε σε τακτική επαφή με τη νομική ομάδα, παρέχοντας οποιεσδήποτε ενημερώσεις, και έτσι κατανοεί το σκεπτικό για τη διακοπή της διαδικασίας σε αυτό το στάδιο. Κι ότι αυτή η απόφαση δεν έχει ληφθεί επιπόλαια.

Παρά το ενδιαφέρον των Μέσων Ενημέρωσης και του κοινού γι’ αυτήν την υπόθεση, αποφασίσαμε να μην το σχολιάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες. Θα ήθελα, ωστόσο, να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία για να επαναλάβω τη δέσμευση της GMP να διερευνήσει καταγγελίες για βία κατά γυναικών και κοριτσιών και να στηρίζει όσους επηρεάζονται, ανεξάρτητα από τις περιστάσεις τους, σε μια δύσκολη και περίοδο για αυτές».

Ο Γκρίνγουντ ξεκίνησε την καριέρα του από την ακαδημία νέων της Γιουνάιτεντ και έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα το 2019 σε ηλικία 17 ετών. Ήταν βασικό μέλος της πρώτης ομάδας την περασμένη σεζόν, μετρώντας 18 εμφανίσεις στην Premier League, η τελευταία απ’ τις οποίες ήταν στις 22 Ιανουαρίου εναντίον της Γουέστ Χαμ, πριν τεθεί εκτός οργανισμού.

Τον Φεβρουάριο του 2022 η Nike τερμάτισε τη χορηγία της με τον Γκρίνγουντ μετά τις κατηγορίες και απομακρύνθηκε από ορισμένες εκδόσεις του βιντεοπαιχνιδιού FIFA 22.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου