Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες τους στο ύψωμα Λιμπασκερίτ και στη Γερακώνα πάνω σε ασβεστολιθικά εδάφη, τους ανταμείβουν για το πάθος τους και την προσοχή με την οποία διαχειρίζονται τη γη. Τα εξαιρετικά υγιή σταφύλια έρχονται σε ένα οινοποιείο στο οποίο δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ εμπορική ζύμη, ένζυμα ή άλλα σκευάσματα, ενώ τα θειώδη είναι είδος προς εξαφάνιση. Τα κρασιά απολαμβάνουν το χρόνο που χρειάζονται χωρίς ποτέ να πιέζονται για να κυκλοφορήσουν γρήγορα στην αγορά. Μέσα στο οινοποιείο ο χρόνος κυλάει αργά με όλη την ευεργετική επίδραση που έχει αυτό στα κρασιά. Ο όρος «φυσικά κρασιά» και η εμπορευματοποίηση που έχει δεχτεί δεν ταιριάζει καθόλου στην φιλοσοφία των αδερφών Τάτση.
Αντί του όρου «φυσικά κρασιά», τα αδέρφια Τάτση κάνουν λόγο για «αληθινά κρασιά» φτιαγμένα με πάθος, αγάπη, φροντίδα και υπομονή που φέρουν σαν υπογραφή τα πιστεύω τους.
Οι Γουμένισσες που παράγουν κυκλοφορούν μόνο μετά από σημαντικό χρόνο παλαίωσης και μια επίσκεψη στο κελάρι του οινοποιείου θα ξεδιπλώσει μπροστά σας ένα μοναδικό θησαυρό παλαιών χρονιών.
Πρόκειται για ένα μοναδικό, μικρό παραγωγό που διαγράφει τη δική του πορεία, δίνοντας μια διαφορετική κατεύθυνση στο Ελληνικό κρασί. Για την ακρίβεια χαράσσοντας το δρόμο προς το μέλλον του Ελληνικού κρασιού…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου