Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Δάνης Τζαμτζής: «Συνεχίζονται τα έργα βελτίωσης της ασφάλειας των οδικών αξόνων της Πέλλας – Η Πέλλα αποκτά νέα όψη»

 Νέα έργα ηλεκτροφωτισμού κόμβων  σε επικίνδυνα σημεία της ΠΕ Πέλλας.

Μία σειρά από σημαντικά έργα ηλεκτροφωτισμού κόμβων αλλά και γεφυρών, σε επικίνδυνα σημεία της ΠΕ Πέλλας, ολοκληρώθηκαν τους προηγούμενους μήνες από την οικεία Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων.

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στους κόμβους Νησίου- Καρυδιάς, Κεδρώνας, Κάτω Γραμματικού

, 1ης και 2ης Εισόδου Άρνισσας στον δρόμο για την Παναγίτσα, γέφυρα Λιποχωρίου και Σκύδρας, διασταύρωσης Λάκκας, Αχλαδοχωρίου, καθώς και σε άλλα σημεία και περιοχές της ΠΕ Πέλλας.

Με μία νέα Σύμβαση, που υπογράφηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή και τον Ανάδοχο του έργου, ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες εγκατάστασης οδικού φωτισμού, σε επόμενα επικίνδυνα σημεία, του παλαιού και νέου εθνικού οδικού δικτύου αρμοδιότητας της ΠΕ Πέλλας.

Μεταξύ των υποέργων που περιλαμβάνονται στην Σύμβαση, είναι ο ηλεκτροφωτισμός του κόμβου για το Ανεμοδρόμιο Παναγίτσας καθώς και στον Νέο Άγιο Αθανάσιο, στον δρόμο για το Χιονοδρομικό Κέντρο. Επίσης, ο κόμβος στο Στρατόπεδο της Σκύδρας, στον δρόμο προς Βέροια καθώς, επίσης, και σημαντικοί κόμβοι στην επαρχιακή οδό Γιαννιτσών-Αραβησσού,  στην είσοδο του Πλαγιαρίου κ.α.

 

Στη συγκεκριμένη Σύμβαση, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, περιλαμβάνεται και η συντήρηση του φωτισμού και της σηματοδότησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Πέλλας,  για χρονικό διάστημα δύο χρόνων.

Σε σύντομη δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, αναφέρει: «Με προσεκτική ιεράρχηση προτεραιοτήτων και σε συνεργασία με τους Δήμους της ΠΕ Πέλλας, συνεχίζονται τα σημαντικά έργα ενίσχυσης της ασφάλειας του οδικού δικτύου της Πέλλας. Με τα έργα τα οποία έχουν ολοκληρωθεί και αυτά τα οποία υλοποιούνται σήμερα και τους προσεχείς μήνες, αλλάζει η εικόνα των δρόμων της Πέλλας για τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της Πέλλας.

Τα στοιχεία που έχουμε από την υλοποίηση των έργων είναι ήδη ενθαρρυντικά, καθώς έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των ατυχημάτων και έχει βελτιωθεί η άνεση στην οδήγηση για τα διερχόμενα οχήματα.

Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους συνεργάτες μου στην ΠΕ Πέλλας, για τη συμβολή τους στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας της Πέλλας».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου