Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Δέος αλλά και συγκίνηση προκαλεί το χαρισματικό ταλέντο που έχει στο πιάνο μία τυφλή έφηβης με αυτισμό

 Η Λούσι, κέρδισε το πρώτο βραβείο στον τηλεοπτικό διαγωνισμό μουσικών ταλέντων «The Piano» στη Βρετανία.

Η νεαρή από το Δυτικό Γιορκσάιρ, που γεννήθηκε με καρκινικούς όγκους στα μάτια της και είναι σε μεγάλο βαθμό μη λεκτική, συγκίνησε το έκπληκτο κοινό, χάρη στην άψογη ερμηνεία της στο «Arabesque» του Ντεμπισί.

Ο κλασικός πιανίστας Lang Lang, ένας από τους κριτές, την αποκάλεσε «ιδιοφυΐα», ενώ η ποπ σταρ Mika είπε ότι η δική της ήταν η «παράσταση της βραδιάς».

Το πρόγραμμα «The Piano», επιχειρεί να βρει τους καλύτερους ερασιτέχνες πιανίστες της Βρετανίας, προσκαλώντας κόσμο να παίξει σε πιάνα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα.

Στο τελευταίο επεισόδιο, η Λούσι ανταγωνίστηκε τον Τζέι, ο οποίος εργάζεται σε ένα εργοτάξιο, τον Σον, ο οποίος διαγνώστηκε με μαθησιακές δυσκολίες στην ηλικία των τεσσάρων ετών, και τον Ντάνι, ο οποίος χρησιμοποιεί τη μουσική ως τρόπο για να αντιμετωπίσει την αυτοκτονία του πατέρα του.

Κανένας από τους τέσσερις φιναλίστ δεν είχε δικό του πιάνο και όλοι κέρδισαν από ένα, μετά το τελευταίο επεισόδιο.

Ο δικός της τρόπος για να επικοινωνεί

Για την Λούσι η μουσική ήταν κάτι περισσότερο από ένα χόμπι, είναι ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνεί και αγωνίζεται να συνομιλήσει, λέει η μητέρα της. «Πάντα ήξερα ότι θα βρεθεί σε μια μεγάλη σκηνή ένα βράδυ. Είπα στους παραγωγούς, “αυτό που είδατε στην κόρη μου το έχω δει και εγώ, εδώ και 2 χρόνια», είπε η γυναίκα.

Η Λούσι άρχισε να παίζει πιάνο όταν ήταν μόλις δύο ετών και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με τον δάσκαλό της Ντάνιελ όταν ήταν τριών ετών.

1 σχόλιο: