Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

✅✅
Ο Γιώργος Καρασμάνης, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας αναφορές και παρεμβαίνοντας σε θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού μας.
👉
Παραθέτουμε τις σημαντικότερες αναφορές του πρώην Υπουργού προς τους αρμοδίους Υπουργούς το τελευταίο διάστημα (Ιανουάριο – Φεβρουάριο - Μάρτιο) :
🔷
Την επιστολή του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Γεωπονίας Αγροτεχνολογίας, με την οποία ζητά να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες και δίκαιες νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος του Γεωπόνου από όλους τους πτυχιούχους των Πανεπιστημιακών Τμημάτων Γεωπονίας, πρώην ΤΕΙ.
🔶
Την επιστολή του Συλλόγου Καρκινοπαθών Γιαννιτσών, με την οποία ζητούν την επίσπευση των διαδικασιών για την αδειοδότηση του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου των Γιαννιτσών, καθώς επίσης ζητούν λύση σε άλλα προβλήματα του Νοσοκομείου, όπως η υπολειτουργία του αξονικού τομογράφου και οι παραιτήσεις πολλών ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων.
🔷
Το κοινό υπόμνημα των Εμπορικών Συλλόγων Πέλλας και Ημαθίας, με το οποίο ζητούν λύσεις στην δύσκολη οικονομική κατάσταση τους και την μείωση της καταναλωτικής ζήτησης, καταθέτοντας προτάσεις για την οικονομική στήριξη τους.
🔶
Την επιστολή του Δήμου Αλμωπίας με την οποία ζητά την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των κερασοπαραγωγών της περιοχής, λόγω των προβλημάτων στη διάθεση του προϊόντος.
🔷
Το ψήφισμα του Δήμου Έδεσσας με την οποία στηρίζει τους αγρότες και ιδιαίτερα τους κερασοπαραγωγούς της περιοχής, στα δίκαια αιτήματα τους.
🔶
Την επιστολή των Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πέλλας με την οποία ζητούν την δίκαιη αποζημίωση τους από τις τελευταίες καταστροφικές και ακραίες βροχοπτώσεις, που έπληξαν τους αγρότες της Πέλλας, καθώς και την επίλυση άλλων οικονομικών και θεσμικών προβλήματα τους.
🔷
Την επιστολή της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας, με την οποία ζητά οι αγρότες να αποζημιωθούν τις ζημιές από τις βροχοπτώσεις του καλοκαιριού του 2022 από τον ΕΛΓΑ.
🔶
Τις επιστολές του Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων Επαρχίας Εδέσσης «Οι Τρεις Ιεράρχες» και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων (ΠΟΤ), με τις οποίες ζητούν τον χαρακτηρισμό των οικογενειών με τρία τέκνα ως πολύτεκνες, καταθέτοντας αιτήματα και προτάσεις σε προβλήματα οικονομικά, εργασίας, στέγασης, ενέργειας και μεταφορών τους.
🔷
Την επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας & Αλμωπίας, σχετικά με την αντίθεση του στο ενδεχόμενο συγχώνευσης των Νοσοκομείων του Νομού και την υποβάθμιση των υγειονομικών δομών τους.
🔶
Την επιστολή του Περιφερειακού Τμήματος Πέλλας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, με την οποία ζητά να δοθεί λύση στα προβλήματα τους και αύξηση της δαπάνης φυσικοθεραπείας σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες.
🔷
Την επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, σχετικά με τις θέσεις - προτάσεις της για την επίλυση του συνταξιοδοτικού και βαθμολογικού των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.), την δίκαιη αναπροσαρμογή του υπολογισμού των μεριδίων των μερισματούχων των Μετοχικών Ταμείων όλων των βαθμών, την βαθμολογική εξέλιξη των Αξιωματικών Ειδικών Καταστάσεων προερχόμενοι από την ΑΣΣΥ και την μισθολογική αποκατάσταση των Αξιωματικών προερχόμενοι από τους ΕΜΘ.
🔶
Τις επιστολές του Σωματείου Λαϊκών Αγορών Δήμου Σκύδρας, με τις οποίες ζητά την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος στους πωλητές λαϊκών αγορών, την θέσπιση ευνοϊκότερης ρύθμισης για τις οφειλές προς τους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα, την αλλαγή στις προϋποθέσεις θεώρησης των αδειών των πωλητών λαϊκών αγορών, την κατάργηση των προσαυξήσεων των οφειλών προς ΕΦΚΑ και την επαναφορά της ρύθμισης οφειλών των 120 δόσεων, ώστε να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα συσσωρευμένα χρέη τους.
🔷
Τα υπομνήματα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας & Αλμωπίας και των Μητέρων Αναπληρωτριών Εκπαιδευτικών, ΕΕΠ-ΕΒΠ, με τα οποία ζητούν την εξίσωση της άδεια ανατροφής τέκνου που λαμβάνουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ-ΕΒΠ σε εννιά (9) μήνες, με αυτή που ισχύει στους μόνιμους συναδέλφους τους.
🔶
Το υπόμνημα ΔΑΚΕ ΑΤΕ – Πειραιώς με το οποίο ζητούν να δοθεί στους πρώην υπαλλήλους της ΑΤΕ, το δικαίωμα μεταφοράς - μετάταξης στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα μέσω ΑΣΕΠ, όπως ακριβώς έχει δοθεί σε άλλους υπαλλήλους ή άλλως να συμπεριληφθούν στην υφιστάμενη διαδικασία της κινητικότητας υπαλλήλων.
🔷
Τις επιστολές της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) και της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ.), με τις οποίες ζητούν την δίκαιη αποκατάσταση της μισθολογικής προαγωγής που δικαιούνται οι Αξιωματικοί που προέρχονται από τον θεσμό των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ).
🔶
Το υπόμνημα των Εκπαιδευτικών Επιτυχόντων των Γραπτών Διαγωνισμών ΑΣΕΠ 2004, 2006 και 2008, δικαιωθέντων με ονομαστικές αμετάκλητες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και το ψήφισμα της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), με τα οποία ζητούν τον άμεσο διορισμό των δικαστικά δικαιωμένων εκπαιδευτικών.
🔷
Το υπόμνημα της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών (ΠΕΑΝ), με το οποίο ζητά την σύσταση οργανικών κενών στους Νηπιαγωγούς ΠΕ-60, λόγω της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, καθώς και την υλοποίηση νέων διορισμών το 2023 στον κλάδο τους.
🔶
Την επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), σχετικά με την καθυστέρηση στην αποζημίωση του στρατιωτικού προσωπικού που συμμετείχε σε υπηρεσίες αποτροπής μεταναστευτικών ροών στον Έβρο.
🔷
Την επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), σχετικά με την πορεία υλοποίησης και εφαρμογής της απόφασης για την ενιαία κάρτα ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τους σταθμούς διοδίων όλων των αυτοκινητόδρομων της Χώρας.
🔶
Το κοινό υπόμνημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ) και της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), σχετικά με την πρόταση τους για την φορολογική και την οικονομική πολιτική της Χώρας, λαμβάνοντας υπόψη του δημογραφικού προβλήματος.
🔷
Την επιστολή εκπροσώπων αγροτών, με την οποία ζητούν την παράταση για ένα επιπλέον έτος, του Μέτρο 10 για την Μείωση Νιτρορύπανσης και συγκεκριμένα του Υπομέτρου 10.1.04, που αφορά την «μείωση νιτρικών στα υπόγεια νερά» και το οποίο έληξε τέλος του 2022.
🔶
Την επιστολή του Πανελληνίου Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης (ΠΑ.ΣΥ.ΦΩ.Σ.), με την οποία ζητά να υπάρξει κρατική μέριμνα και να δοθούν ικανά κίνητρα στην εγκατάσταση Φ/Β στέγης, λαμβάνοντας υπόψη το ενεργειακό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό όφελος, καθώς επίσης τον δίκαιο εξορθολογισμό στην αποζημίωση των υφιστάμενων Φ/Β στέγης.
🔷
Την επιστολή του Δικτύου Ιδιοκτητών ΚΔΑΠ Ελλάδας «ΑΓΩΓΗ» και το ψήφισμα των ιδιοκτητών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), με τα οποία ζητούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και συγκεκριμένα : την άμεση απόδοση των υπολοίπων 14.000 vouchers από το ΠΔΕ, την εξασφάλιση της συνέχισης χρηματοδότησης του προγράμματος και την διόρθωση στρεβλώσεων προς τους ωφελούμενους - απόδοση voucher σε όλους κάτω από το όριο της φτώχειας.
🔶
Την επιστολή της Επιτροπής Επικουρικών Διασωστών ΕΚΑΒ, με την οποία ζητούν να υπάρξει αναλογική κατανομή θέσεων για το ΕΚΑΒ προς την Περιφέρεια της Χώρας, στην επικείμενη προκήρυξη προσλήψεων λοιπού προσωπικού του τομέα Υγείας, κι όχι μόνο πρόβλεψη για την Αθήνα και τα νησιά.
🔷
Το ψήφισμα των Φοιτητών ΑΣΠΑΙΤΕ, με το οποίο ζητούν η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων για την κατάταξη των υποψηφίων εκπαιδευτικών Γενικής Αγωγής, να διαρκέσει ως τα τέλη Ιουνίου 2023, ώστε να μην αποκλειστούν από τη διαδικασία.
🔶
Την επιστολή του Σωματείου Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Ο.Ε.Δ.), με την οποία καταθέτει την πρόταση της και ζητά λύση στο πρόβλημα των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), για τους οποίους προβλέπεται αυτεπάγγελτη αποστρατεία λόγω κατάληψης του 50ου έτους της ηλικίας τους.
🔷
Την επιστολή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας - Θεσσαλίας – Θράκης, με την οποία ζητά την συνέχιση της κρατικής επιδότησης ηλεκτρικής ενέργειας στους ειδικούς χώρους αποθήκευσης (ψυγεία) αγροτικών προϊόντων, τους οποίους χρησιμοποιούν οι παραγωγοί.
🔶
Την επιστολή της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας (ΕΠΕ), με την οποία ζητά να συμπεριληφθούν στην προκήρυξη 2ΓΕ/2023 του ΑΣΕΠ για τους πίνακες διορισμών στην εκπαίδευση, όλα τα σχετικά πτυχία της ειδικότητας Πληροφορικής (ΠΕ86) του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας.
🔷
Την επιστολή της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το συνημμένο υπόμνημα των κοσμητόρων ΣΕΦΑΑ και προέδρων ΤΕΦΑΑ, με τα οποία ζητούν την συμπερίληψη των ΤΕΦΑΑ και ΣΕΦΑΑ στα Τμήματα που πιστοποιούν την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια.
🔶
Επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.), με την οποία ζητά τη θεσμοθέτηση εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τις οικογένειες τους.
✅✅
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχίζει την επικοινωνία με τους αρμοδίους Υπουργούς, για την επίλυση των ανωτέρω θεμάτων που έχει αναδείξει με τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου