Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Δήμος Σκύδρας ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΦΗΒΩΝ


Ο Δήμος Σκύδρας μέσω του Κέντρου Κοινότητας διοργανώνει και προσκαλεί τους μαθητές του Λυκείου Καλής και Σκύδρας να συμμετάσχουν σε ομάδα προσωπικής ανάπτυξης με θέμα «Ταξίδι για να με βρω...!!»

Συχνά οι ενήλικες περιγράφουν την εφηβεία ως μια ιδιαίτερη και δύσκολη περίοδο. Σπάνια όμως μιλούν για το ποιες είναι τελικά οι δυσκολίες αυτής της ηλικίας. Η εφηβεία είναι το πέρασμα από την παιδική ηλικία προς την ενηλικίωση. Είναι μία περίοδος ορατών

και αόρατων αλλαγών και μεταμορφώσεων. Οι αλλαγές αυτές μπορεί να συμβαίνουν πολύ γρήγορα και να μην είμαστε πάντα έτοιμοι να τις κατανοήσουμε και να τις αποδεχτούμε.. Νέα ερωτήματα, ενδιαφέροντα και ανησυχίες αναδύονται στον ψυχισμό του εφήβου. Η διαδικασία αυτή εγείρει έντονα συναισθήματα και εσωτερική αναδιοργάνωση στον τρόπο με τον οποίο οι έφηβοι αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους, τους γονείς, τους φίλους τους, τον κόσμο γύρω τους.

Η ομάδα προσωπικής ανάπτυξης στοχεύει να συντροφεύσει και να στηρίξει τον έφηβο σ΄ αυτό το όμορφο και συνάμα δύσκολο ταξίδι αναζήτησης  του «ποιος είμαι;». Μέσα από βιωματικούς τρόπους μάθησης και δημιουργικής αλληλεπίδρασης, τα μέλη της ομάδας θα γνωριστούν, θ΄ ανακαλύψουν, θα μοιραστούν ιδέες, σκέψεις, συναισθήματα, όνειρα, αγωνίες, ζητήματα της καθημερινής ζωής που συχνά αποσιωπούνται. Μα περισσότερο απ΄ όλα θα νιώσουν ότι ο δρόμος για την ενηλικίωση δεν είναι απαραίτητα μοναχικός...  

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα σε αίθουσα του Κέντρου Κοινότητας Σκύδρας, που βρίσκεται στο Κοινοτικό Κατάστημα Καλής,  για τους μαθητές της Καλής, και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας για τους μαθητές της Σκύδρας, σε μέρες κι ώρες που θα διευκολύνουν τα μέλη της ομάδας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η επιθυμία του εφήβου και η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν μέχρι την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 στα τηλέφωνα του ΚέντρουΚοινότητας:2381351770και2381351771.
Υπεύθυνη ομάδας: Κωνσταντίνα Μπατζάκα, Ψυχολόγος.

Την ευθύνη και το συντονισμό του προγράμματος έχει η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού Μαρία Γιακαμόζη, τηλ.:6974966868.

 «Ταξίδι να με βρω...!!»

Από κάμπους και βουνά,

από λίμνες και από δάση,

έψαξα για να με βρω η καρδιά μου πριν γεράσει.

Να με βρω και να με χάσω,

Να με αλλάξω, να μου μοιάσω.
Μόνο τότε θα ησυχάσω!

Λεωνίδας Μπαλάφας



 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου