Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές ομάδες διακίνησης ναρκωτικών


Σε αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Πέλλας συνελήφθησαν 5 άτομα.
Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 5 συνεργών τους. 

 

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας, στο πλαίσιο στοχευμένων ερευνών

για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, εξαρθρώθηκαν δύο ξεχωριστά κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

 

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση χθες (23 Μαρτίου 2023) το πρωί, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, συνελήφθησαν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Πέλλας 5 ημεδαποί άνδρες, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και συμμορία.

 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, τα παραπάνω άτομα, ήταν μέλη δύο ξεχωριστών εγκληματικών ομάδων, που διατηρούσαν σχέσεις συνεργασίας, τα οποία τουλάχιστον από το Δεκέμβριο του 2022, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών σε Πέλλα και Θεσσαλονίκη.

 

Στη πρώτη εγκληματική ομάδα ανήκουν οι δύο από τους συλληφθέντες, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία και σε βάρος συνεργού τους, από τον οποίο προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες.

Οι υπόλοιποι τρεις συλληφθέντες ήταν μέλη του δεύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών. Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνονται 4 συνεργοί τους που τους παρείχαν συνδρομή.

 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες τους, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κιλκίς και Χαλκιδικής, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

·         33,8 γραμμάρια κοκαΐνης,

·         32,5 γραμμάρια κάνναβης,

·         2 ναρκωτικά δισκία,

·         2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και

·         το χρηματικό ποσό των 1.487,70 ευρώ.

 

Επίσης κατασχέθηκαν δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν και 5 κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου