Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Ελεύθερη με «βραχιολάκι» η Εύα Καϊλή

 Ελεύθερη με ηλεκτρονική επιτήρηση αφήνεται η Εύα Καϊλή. H Ελληνίδα ευρωβουλευτής ήταν η μόνη που παρέμενε προφυλακισμένη για το Qatargate μετά την αποφυλάκιση, χθες, του Μαρκ Ταραμπέλα. Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Σκάι στις Βρυξέλλες, Εφη Κουτσοκώστα, η απόφαση για την Εύα Καϊλή ελήφθη μία μέρα νωρίτερα, ενώ απαιτούνται τρεις εργάσιμες μέρες για να αφεθεί ελεύθερη. 

Η Εύα Καϊλή βρισκόταν περισσότερους από τέσσερις μήνες στη φυλακή για την υπόθεση Qatargate. 

Η Εύα Καϊλή βγαίνει από την φυλακή

με ψηλα το κεφάλι και με αξιοπρεπεια, δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητα της μέχρι τέλους, δήλωσε ο δικηγόρος της κυρίας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Σημειώνεται, ότι η απόφαση για την αποφυλάκιση με επιτήρηση θα επανεξετάζεται κάθε μήνα για το πρώτο διάστημα και αργότερα ανά δίμηνο, έως τη δίκη. 

«Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι η κ. Εύα Καϊλή μπορεί να πάει σπίτι της επειδή τέθηκε υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση από τον ανακριτή Κλεζ», τόνισε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή Σβεν Μαρί, αναφερόμενος στον Μισέλ Κλεζ, Βέλγο δικαστή/ ανακριτή που ηγείται της έρευνας. «Προς το παρόν, δεν θέλω να κάνω κανένα άλλο σχόλιο, πέραν του ότι αυτή η απόφαση μόνο λογική μου φαίνεται» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου