Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Ιορδάνης Τζαμτζής: «Κανείς μόνος, κανένα τραπέζι άδειο το φετινό Πάσχα»

Σε αγώνα δρόμου αποδύθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής και η  Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Πέλλας, Ελένη Καραντώνη προκειμένου να επισπευσθεί η διανομή  τροφίμων και ειδών βασικής ανάγκης, στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, οι οποίοι έχουν επιλέξει στην αίτησή τους να λαμβάνουν και προϊόντα μέσω Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Νωρίτερα λοιπόν από τις καθορισμένες ημερομηνίες αρχίζουν οι διανομές αγαθών, ώστε να έχουν τα νοικοκυριά τη δυνατότητα να κάνουν έγκαιρα τον πασχαλινό προγραμματισμό τους. « Ευθύνη και χρέος μας είναι να αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο τα μέσα που διαθέτουμε, για την ανακούφιση των ευπαθών συμπολιτών μας, ώστε να μην νιώθει κανείς στο περιθώριο, ιδιαίτερα τις εορταστικές περιόδους», δήλωσε ο κ. Τζαμτζής τονίζοντας «όσο υπάρχει  φτώχεια και κοινωνικές ανισότητες, εμείς θα απλώνουμε δίχτυ προστασίας, εξαντλώντας κάθε πρόσφορο μέσον, για την αξιοπρεπή διαβίωση των ευάλωτων συνανθρώπων μας και την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων».  

 

Οι διανομές προϊόντων, για συνολικά 5.220 ωφελούμενους, αρχίζουν αύριο Τρίτη 4 Απριλίου 2023, στη Σκύδρα και συγκεκριμένα στο κτίριο πρώην αποθηκών ΕΑΣ, στο χώρο του ΟΣΕ, από τις 09.00 π.μ. έως 14.30 μ.μ..

Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 θα διανεμηθούν στην Έδεσσα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Έδεσσας, στην περιοχή Καταρρακτών, από τις 09.00 π.μ. έως 14.30 μ.μ..

Για την Αλμωπία, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 και την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, στο Δημαρχείο Εξαπλατάνου από τις 09.00 π.μ. έως 14.30 μ.μ.

Τέλος, στο Δήμο Πέλλας, οι δικαιούχοι θα προσέλθουν τη Μ.Δευτέρα 10 Απριλίου, Μ. Τρίτη 11 Απριλίου και Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου 2023 από τις  09.00 π.μ. έως 14.30 μ.μ.Σημείο διανομής το κτίριο επί της οδού Πηνελόπης Δέλτα 17-19 (πρώην ΕΠΑΛ-9Ο Δημ. Σχολείο).

 

Κάθε αίτηση θα παραλάβει τα εξής ΝΩΠΑ προϊόντα για κάθε δικαιούμενο μέλος της αίτησης:

 

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ  Τεμάχια 1, βάρος 1 κιλό.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ   Τεμάχια  1,  βάρος  2 κιλά.

ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ  Τεμάχια  2,  βάρος  800 γρ.

ΤΥΡΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ  Τεμάχια  2,  βάρος 500 γρ.

ΣΥΝΟΛΟ ΚΙΛΩΝ: 4,3 κιλά.

 

Κάθε αίτηση θα παραλάβει τα εξής ΞΗΡΑ προϊόντα για κάθε δικαιούμενο μέλος της αίτησης:

 

5.  ΑΛΕΥΡΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ   Τεμάχια 2,  βάρος 2 κιλά.

6.  ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ  Τεμάχια 2,  βάρος 1 κιλό.

7.  ΡΥΖΙ ΜΠΟΝΕΤ  Τεμάχια 2,  βάρος 1 κιλό.

8.  ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ  Τεμάχια 2,  βάρος 1 κιλό.

9.  ΤΟΜΑΤΟΧΥΜΟΣ  Τεμάχια 2,  βάρος 1 κιλό.

10. ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕΤΡΙΑ  Τεμάχια 2,  βάρος 1 κιλό.

11.  ΦΑΚΗ ΨΙΛΗ  Τεμάχια 2,  βάρος 1 κιλό.

12.  ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ  Τεμάχια 2,  βάρος 2 κιλά.

ΣΥΝΟΛΟ ΚΙΛΩΝ: 10

 

Κάθε αίτηση θα παραλάβει τα εξής, Βασικής Υλικής Συνδρομής, προϊόντα για κάθε δικαιούμενο μέλος της αίτησης:

 

ΥΓΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ  Τεμάχια 1, βάρος 1 λίτρο.

ΟΔΟΝΤΟΚΡΕΜΑ  Τεμάχια 1,  βάρος 100 ml.

ΥΓΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΙΑΤΩΝ  Τεμάχια 1,  βάρος 500 ml.

ΥΓΡΑ ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ Τεμάχια 1, συσκευασία 50 τεμαχίων.

ΣΑΜΠΟΥΑΝ  Τεμάχια 1,  βάρος 400 ml.

ΣΚΟΝΗ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΡΟΥΧΩΝ 25 CC  Τεμάχια 1.

ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΟ  Τεμάχια 1,  βάρος 400 ml.

ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΑ  Τεμάχια 1.

 

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο που να αναγράφει το Α.Μ.Κ.Α. τους, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα.  Αν δεν προσέλθει ο ίδιος ο δικαιούχος, ο εκπρόσωπός του μπορεί να τα παραλάβει ΜΟΝΟ με εξουσιοδότηση.

Λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους των προϊόντων (κυρίως πολυμελών οικογενειών), απαιτείται από τους ωφελούμενους να λάβουν μέτρα για τη μεταφορά των προϊόντων που θα παραλάβουν (μεταφορικό μέσο).

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου