Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Κυπελλούχος Ελλάδας o ΠΑΟΚ, νίκησε 3-1 τον Ολυμπιακό

 Καρέ συνεχόμενων κατακτήσεων κυπέλλου Ελλάδας πέτυχε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος πραγματοποίησε ακόμη μία ανατροπή στο Final 4 της Καλαμάτας και επικράτησε με 3-1 σετ (25-18, 20-25, 21-25, 21-25) του Ολυμπιακού. 

Ασύλληπτα καλή εμφάνιση από τον Αλέξανδρο Ράπτη, με τους Ουόλς και Ντεν Ντρις να δίνουν τα μέγιστα για την κατάκτηση του τίτλου από τους Θεσσαλονικείς

.

Στο πρώτο σετ, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν όπως τέλειωσαν τον ημιτελικό κόντρα στον Μίλωνα. Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι είχε πολύ καλό σερβίς, όντας σταθερή μπλοκ άμυνα, τα οποία της έδωσαν εύκολους πόντους.

Οι τυπικά γηπεδούχοι βρέθηκαν από νωρίς με προβάδισμα τριών πόντων (7-4), το οποίο διεύρυναν στα μέσα του σετ (13-8). Ο Ολυμπιακός διατήρησε την υπέρ του διαφορά, κάτι το οποίο του επέτρεψε να κλείσει το σετ με σκορ 25-18 και να πάρει το προβάδισμα στον τελικό.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε αρκετά στο αμυντικό σκέλος, με τον Ουόλς να συνδυάζεται καλύτερα με τους Ντεν Ντρις και Ράπτη. Οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν μπροστά με double score (3-6), με τον Ολυμπιακό να μειώνει στο ελάχιστο με επίθεση του Ιντάλγκο.

Η ομάδα του Γιόσκο Μιλενκόσκι ανέκτησε ξανά το προβάδισμα των τριών πόντων (10-13), το οποίο αύξησε στην τελική ευθεία του σετ (13-20) και βρέθηκε με πέντε ευκαιρίες σε θέση set ball. Η ισοφάριση στα σετ ήρθε για τους «ασπρόμαυρους» με επίθεση του Αλέξανδρου Ράπτη, ο οποίος διαμόρφωσε το 20-25.

Το τρίτο σετ αποδείχθηκε για γερά νεύρα! Οι δύο ομάδες ξεκίνησα πολύ κοντά στο σκορ και με τον Τράβιτσα στο σερβίς, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν διαφορά τριών πόντων (10-7), την οποία διεύρυναν κατά ένα πόντο στα τέλη του σετ (17-13).

Σε εκείνο το σημείο, οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν αντίδραση και με επιθετικό σερί έφεραν το σετ στα ίσα (19-19). Με την ψυχολογία να είναι με το μέρος του ΠΑΟΚ, το +3 για τους τυπικά φιλοξενούμενους ήρθε σε πολύ κρίσιμο σημείο (21-24). Η ανατροπή στα σετ ήρθε για τον ΠΑΟΚ, με άσσο του Ράπτη για το 21-25.

Η ομάδα του Γιόσκο Μιλενκόσκι εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο βαθμό το... σοκ που υπέστη ο Ολυμπιακός, μετά την ανατροπή στο τρίτο σετ και βρέθηκε στο +5 (1-6). Οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν προσωρινά στους τρεις (6-9), ωστόσο είδαν ξανά τη διαφορά ν' αυξάνεται στους έξι (6-12) και τον κόουτς Τζουλιάνι να καλεί time out.

Η μικρή διακοπή δεν χάλασε τον ρυθμό του ΠΑΟΚ, ο οποίος διατήρησε έως τα τέλη του σετ την υπέρ του διαφορά (12-18). Ο Ολυμπιακός το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στους τρεις πόντους, με το σετ να κλείνει με σκορ 22-25 και τον «Δικέφαλο του Βορρά» να πανηγυρίζει την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας.

Τα σετ: 25-18, 20-25, 21-25, 21-25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου