Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση Salón Gourmets 2023 της Μαδρίτης

        
 
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την προβολή και την προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων του τόπου μας, συμμετείχε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Salón Gourmets 2023 που πραγματοποιήθηκε στον Εκθεσιακό χώρο  IFEMA - Feria de Madrid της Μαδρίτης.

          Η Salón Gourmets 2023 διατηρεί μια διαχρονική πορεία στον κλάδο των  gourmet τροφίμων και οι συμμετέχοντες σε αυτήν έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν το επιχειρηματικό τους προφίλ στην αγορά και να αναπτύξουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα. Φέτος η Έκθεση έκλεισε με μεγάλη επιτυχία, καθώς παρουσιάστηκαν περισσότερα από 55.000 προϊόντα από 2.000 εκθέτες και οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 110.000

.

          Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην Έκθεση έχοντας ως  στόχο την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων, με προϊόντα όπως βιολογικά τρόφιμα, βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο, μέλι, ταχίνι, χαλβά, αλιεύματα, καβούρια, όστρακα και θαλασσινά.

          Το χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκε ο Παντελής Γκάσιος, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α’ και Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Μαδρίτης από την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ισπανία, ο οποίος και συνομίλησε με τους εκθέτες – επιχειρηματίες για τις προκλήσεις του κλάδου, καθώς και για τους τρόπους βελτίωσης της παρουσίας σε εκθεσιακά γεγονότα.

          Ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας  Σωτήρης Μπάτος σε δηλώσεις του τόνισε:  «Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση Salón Gourmets 2023 ήταν να δώσουμε τη δυνατότητα σε ποιοτικούς παραγωγούς της Κεντρικής Μακεδονίας να παρουσιάσουν τα μοναδικά gourmet προϊόντά τους και να αυξήσουν το κύρος και την αναγνωρισιμότητά τους. Με γνώμονα την ενίσχυση των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού κλάδου θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε ευκαιρίες μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εξωστρεφών δράσεων. Φιλοδοξώντας να ανοίξουμε νέους δρόμους για αυτούς σε ένα χώρο που χαρακτηρίζεται από την ταχεία ανάπτυξη και την καινοτομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου