Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023

Το ενδιαφέρον μας, από την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών της εβδομάδας που διανύουμε, επικεντρώνεται κυρίως στη δοκιμασία των γραπτών Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψήφιους φοιτητές, τους τελειόφοιτους και τους απόφοιτους των Λυκείων της χώρας μας.

Οι εξετάσεις ξεκινούν την Πέμπτη 1 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια και την Παρασκευή 2 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια. Οι υποψήφιοι για το 2023 σ΄όλη τη χώρα ανέρχονται στις 90.000 περίπου και διαγωνίζονται για τις 68.574 φοιτητικές θέσεις. Από τα Γενικά Λύκεια

του Δήμου Σκύδρας διαγωνίζονται 127 παιδιά, 88 από το Λύκειο της Σκύδρας και 39 από το Λύκειο της Καλής. Επίσης διαγωνίζονται και τα παιδιά μας που φοιτούν στο ΕΠΑΛ Έδεσσας, και με την αφορμή αυτή υπενθυμίζω το δίκαιο αίτημα – πρόταση του Δήμου μας για την ίδρυση και τη λειτουργία ΕΠΑΛ στη Σκύδρα, που δυστυχώς καθυστερεί αδικαιολόγητα, και τ΄οποίο θα συνεχίζουμε να διεκδικούμε δυναμικά.

Με την ευκαιρία αυτή, μιας και φθάνουμε αισίως στο τέλος κι αυτής της σχολικής χρονιάς, να ευχαριστήσω θερμά τους εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, όλο το υποστηρικτικό προσωπικό των σχολείων μας για την αγαστή κι αποτελεσματική συνεργασία μας. Να ευχαριστήσω παράλληλα τους συνεργάτες μου, τα στελέχη του Δήμου, όπως κι όλους τους φορείς, παράγοντες ή συμπολίτες μας για τη δική τους συμβολή στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων.

Σε λίγες ώρες λοιπόν τα παιδιά μας ξεκινούν τη μεγάλη προσπάθεια, δίνουν το μεγάλο αγώνα για να πετύχουν την εισαγωγή τους στη σχολή της Ανώτατης Εκπαίδευσης που επιθυμούν. Ένας αγώνας, ο οποίος, μετά την κατάλληλη προετοιμασία που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα, απαιτεί ψυχραιμία κι αυτοπεποίθηση.

Θέλω σ΄αυτό το σημείο να υπογραμμίσω και φέτος ότι όλοι μας, με σεβασμό στον αγώνα των υποψηφίων, ας φροντίσουμε, ώστε το περιβάλλον γύρω τους

καθ’όλη τη διάρκεια των εξετάσεων να είναι ήρεμο και ήσυχο, χωρίς θορύβους, ένταση κι άγχος. Αυτό που θα πρέπει να πράξουμε είναι η εμψύχωσή τους και η διαμόρφωση των καλύτερων συνθηκών ετοιμότητας. Όλοι εμείς που έχουμε περάσει μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία των εξετάσεων αλλά κι οι οικογένειές μας γνωρίζουμε πολύ καλά, νιώθουμε την ψυχολογική κατάσταση κι αντιλαμβανόμαστε το βάρος που σηκώνουν οι υποψήφιοι αυτό το διάστημα. Πρόκειται για μια κρίσιμη στιγμή της ζωής τους που η εξέλιξη και το αποτέλεσμά της θα τους βοηθήσουν να κάνουν τα σχέδια, τα όνειρα και τις ελπίδες τους πραγματικότητα.

Μπορούν να θεωρούνται αυτονόητα, ωστόσο θέλω να επαναλάβω και να επιβεβαιώσω τα εξής:

Είμαστε πάντα κοντά στους νέους μας, σε κάθε φάση της ζωής τους, όπως και τώρα ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Δηλώνουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη και συμπαράσταση μας ώστε να πετύχουν το καλύτερο γι΄αυτούς αποτέλεσμα.

Αγαπητά μου παιδιά. Δώστε τον αγώνα σας με σιγουριά, θάρρος και ψυχραιμία. Ακούστε και μελετήστε τα θέματα με νηφαλιότητα κι αυτοπεποίθηση. Αξιοποιήστε όλο το διαθέσιμο χρόνο σε κάθε μάθημα, προσπαθήστε να πετύχετε το καλύτερο σε κάθε μάθημα, χωρίς βιασύνη, χωρίς απογοήτευση ή χαλάρωση. Το αποτέλεσμα είμαι βέβαιη ότι θα σας ικανοποιήσει και θα σας δικαιώσει.

Πιστεύοντας ακράδαντα στις ικανότητές σας, στην πίστη και στη δύναμη που έχετε μέσα σας, σας εύχομαι, λοιπόν, από τα βάθη της καρδιάς μου, εκ μέρους κι όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, πρώτα απ΄ όλα υγεία, αισιοδομία και να πετύχετε το αποτέλεσμα που στοχεύετε κι επιθυμείτε . Πιστεύουμε και βασιζόμαστε σ΄εσάς.

Πιστεύουμε κι εργαζόμαστε για μια κοινωνία παιδεμένη, δίκαιη και προοδευτική με μπροστάρισσα και πρωτοπόρα τη νεολαία μας!

Η Δήμαρχος Σκύδρας

Κατερίνα Ιγνατιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου