Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Πρωταθλήτρια Ιταλίας η Νάπολι μετά από 33 χρόνια - Οι πανηγυρισμοί και το ολονύχτιο πάρτι


Το 1-1 στο Φρίουλι κόντρα στην Ουντινέζε ήταν αρκετό για τους "παρτενοπέι", που εξασφάλισαν απόσταση από τη 2η θέση που τους δίνει το σκουντέτο από την 33η αγωνιστική της Serie A.

Η αναβολή στέψης την περασμένη Κυριακή δεν πτόησε τους φίλους της Νάπολι. Περίπου 10.000 εξ αυτών έκαναν το ταξίδι στον ιταλικό Βορρά, περίπου 60.000 εξ αυτών γέμισαν το "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα"

, όπου ο αγώνας προβλήθηκε από γιγαντοοθόνες.

Οι παίκτες του Λουτσιάνο Σπαλέτι λύγισαν από τις περιστάσεις στο 1ο μέρος, αφού άφησαν αβοήθητο τον Βίκτορ Όσιμεν να ψάχνει το γκολ. Μία ευκαιρία του Νιγηριανού έγινε εύκολη λεία για την άμυνα των γηπεδούχων, που βρήκαν γκολ με τον Σάντι Λόβριτς και "πάγωσε" τη Νάπολη.

Στο 2ο μέρος, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με εντελώς διαφορετική νοοτροπία και δικαιώθηκαν. Έκλεισαν την Ουντινέζε στην περιοχή της και στο 52' ο Όσιμεν πέτυχε το 22ο τέρμα του σε 27 αγώνες πρωταθλήματος, καταρρίπτοντας το αφρικανικό ρεκόρ της κατηγορίας που κρατούσε ο Σαμουέλ Ετό. Μάλιστα, ισοφάρισε τα 46 γκολ καριέρας του Ζορζ Γουεά συνολικά στην κατηγορία και δεν αποκλείεται να πάρει σύντομα κι αυτό το ρεκόρ της "μαύρης Ηπείρου" στη Serie A.

Το παιχνίδι έμοιαζε να τελειώνει πρόωρα έπειτα από την ισοφάριση. Η Ουντινέζε δεν βγήκε ποτέ μπροστά από το κέντρο και το μόνο που θα μπορούσε να συμβεί ήταν η ανατροπή κι η νίκη των "παρτενοπέι". Δεν χρειάστηκε και το 1-1 την έστεψε πρωταθλήτρια Ιταλίας για πρώτη φορά από το 1990, δίνοντας το έναυσμα για το ολονύχτιο πάρτι 850 χιλιόμετρα μακριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου