Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Αλλεπάλληλες συναντήσεις του Γιώργου ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ με Υπουργούς για υλοποίηση δασικών έργων και αποζημιώσεις σε κεράσια, δαμάσκηνα, σταφύλια ¨όψιμο¨ Έδεσσας και ¨σουπέριορ¨ Κρύας Βρύσης και λωτούς.



‼️
Επίδομα παραμεθορίου στους ένστολους.
✅
Θέματα του Νομού μας που ακόμη εκκρεμούν, ανάγκασαν τον Γιώργο Καρασμάνη να διακόψει από τη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη τον προεκλογικό του αγώνα, προκειμένου να προωθήσει τη λύση τους.
🟦
Την Τετάρτη και ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου που ήδη έχει ξεκινήσει, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη και τον Υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά. Τους ενημέρωσε για το Μέτρου Μ8, για την πρόληψη πυρκαγιών και προστασίας των δασών που εκπονήθηκε επί υπουργίας Καρασμάνη με προϋπολογισμό 128 εκατομμύρια

. Μέτρο που έμεινε ανενεργό τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και, το φθινόπωρο του 2019 με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργό τον Κωστή Χατζηδάκη, μετά από ενημέρωση του Γιώργου Καρασμάνη, προκηρύχθηκε άμεσα.
🟧
Κατόπιν αυτού, Δασαρχεία και Δήμοι που έχουν στη δικαιοδοσία τους δάση, υπέβαλαν μελέτες για 116 έργα, μεταξύ των οποίων τρία (3) έργα στην Πέλλα, προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων. Όπως επίσης και τριάντα (30) έργα στην Αττική 12,5 εκατομμυρίων.
🟨
Εντούτοις αυτά τα έργα παραμένουν στάσιμα και κινδυνεύει η υλοποίησή τους από έλλειψη τεχνικής επάρκειας λόγω υποστελέχωσης των αρμόδιων υπηρεσιών και ενώ οι προθεσμίες ¨τρέχουν¨ και τα έργα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2025. Γι’ αυτό και ο Γιώργος Καρασμάνης, ζήτησε τη συνδρομή τους να επισπευσθούν οι διαδικασίες.
Την προηγούμενη μέρα, ο πρώην Υπουργός, είχε συνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Γιώργο Πουρναρά τον οποίον επίσης ενημέρωσε για τα προαναφερθέντα έργα, επισημαίνοντάς του ότι αν είχαν γίνει εγκαίρως θα είχαν αποφευχθεί οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.
🟪
Επίσης τον ενημέρωσε ότι, ενώ οι πυροσβεστικές υπηρεσίας στην Πέλλα λειτουργούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, διαπιστώνονται ελλείψεις προσωπικού και του ζήτησε να προχωρήσει η υπηρεσία στις αναγκαίες τοποθετήσεις. Όπως επίσης ζήτησε και την πρόσληψη τουλάχιστον 6 εποχικών υπαλλήλων.
🔷
Τελειώνοντας ο Γιώργος Καρασμάνης έθεσε στον Αρχηγό δύο ακόμη θέματα:
🔹
Την έλλειψη σύγχρονου βραχιονοφόρου αυτοκινήτου (ανυψωτικό) στα Γιαννιτσά ώστε σε περιπτώσεις πυρκαγιάς να υπάρχει πρόσβαση σε υψηλούς ορόφους.
🔹
Το επίδομα παραμεθορίου που δεν το εισπράττουν οι ένστολοι – μεταξύ των οποίων και οι πυροσβέστες.
Ο Αρχηγός διαβεβαίωσε τον Γιώργο Καρασμάνη ότι υπάρχει πρόγραμμα για αγορά 50 βραχιονοφόρων οχημάτων εντός του 2024 και ένα εξ αυτών θα δοθεί στα Γιαννιτσά.
🔹
Για δε το επίδομα αναγνώρισε – όπως και η ηγεσία του Υπουργείου – ότι είναι άδικη η μεταχείριση όλων των ενστόλων και ότι θα καταβάλει και από δικής του πλευρά κάθε προσπάθεια να αποκατασταθεί η αδικία.
🔹
Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Καρασμάνης έχει ενημερώσει για το συγκεκριμένο θέμα και όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς ότι, ενώ το επίδομα το παίρνουν (και πολύ σωστά) στην Πέλλα όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι – δημοτικοί, περιφερειακοί και κληρικοί – δεν το παίρνουν οι ένστολοι.
🔹
Παρόλο που το 2007, από την Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής επί προεδρίας Καρασμάνη, ο Νομός Πέλλας χαρακτηρίστηκε παραμεθόριος στο σύνολό του και στη συνέχεια στην Ολομέλεια ψηφίστηκε σχετικός Νόμος.
🔹
Ο πρώην Υπουργός ταυτόχρονα κατέθεσε πίνακα υπηρετούντων ένστολων στους 10 παραμεθορίους Νομούς, που δεν λαμβάνουν το επίδομα, όπως και μελέτη με το μηνιαίο δημοσιονομικό κόστος.
🔶
Ακόμη ο πρώην Υπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θοδωρή Σκυλακάκη, από τους οποίους ζήτησε να αποζημιωθούν οι κερασοπαραγωγοί, οι δαμασκηνοπαραγωγοί και οι παραγωγοί σταφυλιών ¨όψιμο¨ Έδεσσας, ¨σουπέριορ¨ Κρύας Βρύσης και οι παραγωγοί λωτών.
🔸
Για μεν τα κεράσια και δαμάσκηνα λόγω των επιπτώσεων από τον πόλεμο της Ουκρανίας (¨ουκρανόμετρο¨) για δε τα υπόλοιπα από τις επιπτώσεις της πανδημίας (εκκρεμότητα από το 2021).
🔸
Κατέθεσε όλα τα στοιχεία και τις δεσμεύσεις των Υπουργών για την αποζημίωση αυτών των προϊόντων.
🔸
Και αναμένει λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου