Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Κατερίνα ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ : Σημαντική ενημέρωση, ανταλλαγή και κατάθεση απόψεων και τεχνογνωσίας με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία














Παρόντες ήταν οι συνεργάτες μου αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι των συλλόγων Σκύδρας: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΣΥΜΒΑΔΙ-ΖΩ και συνδημότες μας γονείς.

Το βασικό είναι ν αλλάξει η παιδεία, η νοοτροπία, η αντίληψη, η κοσμοθεωρία μας και να καταλάβουμε ότι όλοι μας μπορούμε να βρεθούμε σε θέση αμεα, συνεπεία ασθενείας ή ατυχήματος.
Και δυστυχώς ενώ βρισκόμαστε στο 2023, ακόμη έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος, για να ζούμε όλοι με αξιοπρέπεια!
Διεκδικούμε την ισότητα όλων σ όλα...εκπαίδευση, ψυχαγωγία, εργασία, πρόσβαση.
Απαιτείται χρηματοδότηση κεντρική για υποδομές.
Εμείς στα δύσκολα χρόνια της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενισχύουμε οικονομικά και ετήσια το σύλλογο αλληλεγγύη, κατασκευάσαμε το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και περιμένουμε χρηματοδότηση για την αγορά ειδικού οχήματος, υλοποιούμε πρόγραμμα κατασκευής ραμπών σε σχολικές μονάδες, ιδρύσαμε το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο, μοναδική σχολική μονάδα στην κατηγορία της σ όλο το νομό.
Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, διεκδικήσαμε και μας αποδίδεται έκταση 262 στρεμμάτων από το πρώην στρατόπεδο Σκύδρας, για το οποίο οραματιζόμαστε, πέραν όλων των άλλων, να κατασκευάσουμε έναν οίκο ευγηρίας και έναν ξενώνα διαβίωσης ατόμων ΑΜΕΑ μετά τον θάνατο των γονέων τους...βέβαια αυτά δεν θα γίνουν αύριο ή τα επόμενα 2 ή 3 χρόνια, καθώς απαιτείται μεγάλο πρόγραμμα και πάρα πολλά χρήματα, αλλά εμείς βάζουμε το λιθαράκι για την υλοποίηση τους, σχεδιάζουμε, διεκδικούμε και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου