Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην έκθεση «FOOD & DRINK 2023» του Birmingham

 
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση «FOOD & DRINK EXPO 2023, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, που διοργανώθηκε στο NEC του Birmingham.

Η φετινή διοργάνωση έσπασε ρεκόρ συμμετοχών και επισκεπτών, καθώς την επισκέφτηκαν περισσότεροι από 30.000 άτομα. Οι 1.700 εκθέτες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα μεγαλύτερα ονόματα αγοραστών (εισαγωγέων, διανομέων, super markets κλπ.) της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και πληθώρα retailers μικρού και μεσαίου μεγέθους. Κατά την διάρκεια της έκθεσης, διοργανώθηκαν 79 παρουσιάσεις και διαλέξεις που εστίασαν σε καίρια ζητήματα, όπως η βιωσιμότητα, οι τρόποι εισόδου στη Βρετανική αγορά, οι τάσεις στη συμπεριφορά των καταναλωτών, αλλά και η επιρροή της ενεργειακής κρίσης στους λιανεμπόρους.

 Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή της στην έκθεση έδωσε την ευκαιρία σε 8 επιχειρήσεις του τόπου μας να παρουσιάσουν σε εμπορικούς επισκέπτες και αγοραστές τα εκλεκτά προϊόντα τους. Παράλληλα στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώθηκε Β2Β event, που αφορούσε τρεις άξονες: α) την ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου και τον τρόπο εισόδου στα διάφορα κανάλια της β) την επίσκεψη σε αλυσίδες καταστημάτων για επιτόπια έρευνα αγοράς και γ) την πραγματοποίηση Β2Β συναντήσεων με Βρετανούς αγοραστές (διανομείς, εισαγωγείς και αγοραστές αλυσίδων λιανεμπορίου).

Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Tesco Snow Hill Superstore, το Μarks & Spencer Food Hall, το Selfridges Food Hall και το Sainsbury’s Local. Με τον τρόπο αυτό οι επιχειρήσεις πραγματοποίησαν επιτόπια έρευνα αγοράς και ανταγωνισμού, ώστε να γνωρίσουν καλύτερα τη βρετανική αγορά.

 Επιπλέον κατά τη διάρκεια του τριημέρου της έκθεσης οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν καλύτερα τα προϊόντα που συμμετείχαν στο ομαδικό περίπτερο της Περιφέρειας, μέσω των μικρογευμάτων που παρασκεύασε Βρετανός σεφ χρησιμοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών.

Τέλος για την περαιτέρω γνωριμία των επιχειρήσεων με την Βρετανική αγορά οργανώθηκε networking event, με καλεσμένους σημαντικούς αγοραστές HORECA, διανομείς και αγοραστές από τον κλάδο του λιανεμπορίου, το οποίο είχε τεράστια προσέλευση κόσμου.

 Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκε η Γενικός Σύμβουλος του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Λονδίνο Παρασκευή Καμπούρογλου, η οποία και υποστήριξε τη συμμετοχή των επιχειρήσεων της Περιφέρειας μέσω της ηλεκτρονικής αποστολής χρήσιμων στοιχείων της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου.

 Σε δηλώσεις του ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας Σωτήρης Μπάτος τόνισε:«H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά στην έκθεση FOOD & DRINK EXPO 2023, την πιο μεγάλη επαγγελματική έκθεση τροφίμων και ποτών για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, επιδιώκοντας να εισέλθει στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία είναι μία άκρως ανταγωνιστική και εύρωστη αγορά, με μεγάλες προοπτικές. Θεωρούμε ότι η λειτουργία του ομαδικού stand της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, ιδίως στο βαθμό που τα προϊόντα των επιχειρήσεων της Περιφέρειας μπόρεσαν και έκαναν αισθητή την παρουσία τους απέναντι σε ομοειδή προϊόντα «ανταγωνιστικών» χωρών, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου